Iniciem una nova etapa! Rescat social, regeneració democràtica i repensar la ciutat

Unitat pel Canvi a Sabadell ha celebrat la última roda de premsa de la campanya electoral, recordant els tres grans compromisos de la candidatura de confluència. Han participat a la roda l’alcaldable Joan Berlanga, els candidats Ramon Vidal i Eduard Navarro, la candidata Naila Caballero i el diputat d’ICV-EUiA al Parlament, Josep Vendrell.

Davant del Punt Blau de Can Llong, en un indret de la ciutat amb blocs de pisos sense ocupar, obres i zones per urbanitzar, membres de la candidatura d’Unitat pel Canvi a Sabadell han recordat els tres grans compromisos de la llista de confluència. Han triat aquest punt per evidenciar, d’una banda, que el model de ciutat basada en el totxo i l’especulació està esgotat i, d’altra banda, per dipositar a la deixalleria elements que la candidatura considera cosa del passat.

En primer lloc, la candidatura s’ha desfet d’un capgròs de Bustos, “ja que el moment dels personalismes i del clientelisme han acabat”, ha assegurat Berlanga. “Unitat pel Canvi a Sabadell presenta un equip amb gent de diferents organitzacions polítiques i socials, amb gent a títol individual, de totes les edats, amb persones de tots els barris triats en primàries” ha contraposat Berlanga, “persones diverses i plurals que ens presentem amb el compromís d’introduir mecanismes de participació perquè la ciutadania pugui decidir el dia a dia de la ciutat”.

Caballero, Navarro, Vendrell, Berlanga i Vidal, portant els símbols de l'etapa que acaba.

Caballero, Navarro, Vendrell, Berlanga i Vidal, portant els símbols de l’etapa que acaba.

 

En segon lloc, Unitat pel Canvi a Sabadell ha llençat unes tisores, símbol de les retallades, “perquè el que cal no és retallar la vida i el futur de les persones, sinó apostar des de l’administració pública per abordar la situació d’emergència social que patim”, ha relatat el cap de llista de la confluència. “Nosaltres ens comprometem a encarar immediatament les problemàtiques socials derivades de la crisi i d’un sistema injust, les urgències socials, i avançar cap a la justícia social i cap la igualtat d’oportunitats”.

En darrer lloc la candidatura ha tirat un maó, “símbol del model econòmic basat en el totxo i l’especulació”. “Unitat pel Canvi a Sabadell volem fer net, aixecarem totes les catifes de l’Ajunatment i esbrinarem què ha passat durant aquests anys, ho farem públic i si cal ho portarem a la justícia”, s’ha compromès Berlanga per qui Sabadell “necessita ser repensada de d’una mirada progressista, nova, conjuntament amb la ciutadania, per avançar cap un model econòmic i social més just i cap a una democràcia de major qualitat”.

Que diumenge tanquem una etapa i comencem una de nova depèn només de nosaltres, de totes i tots”, ha assegurat Joan Berlanga.

Una oportunitat per començar de nou

Ramon Vidal, número 2 d’Unitat pel Canvi, ha carregat durament contra el PSC per la seva aposta “continuista del bustisme”. “Hem d’obrir una nova etapa a la ciutat, una etapa que no pot representar un partit esquitxat per la corrupció que ha escollit com a cap de llista a un dels homes forts de Bustos”.

Eduard Navarro i Naila Caballero, tercer i cinquena candidata respectivament, han explicat el paral·lelisme que hi ha entre la situació actual i la que es va donar al 1979, a l’inici de la restauració de la democràcia. “Com al ’79 ens trobarem un ajuntament amb deutes i sense una idea de ciutat. Està tot per fer i ho haurem de fer de la mà de la ciutadania”, ha defensat Navarro. Caballero ha recordat que “Sabadell, amb Antoni Farrés al capdavant, va ser una ciutat referent d’honestedat i en la lluita pels drets socials”. “Tenim l’oportunitat de fer de Sabadell una ciutat capdavantera de nou”.

Per la seva banda, el diputat d’ICV-EUiA al Parlament, Josep Vendrell, ha reivindicat que els mateixos grans eixos que defensa Unitat pel Canvi a Sabadell per Sabadell són els que persegueixen les diferents candidatures de confluència on participa la coalició ecosocialista, “i també s’han d’aplicar a Catalunya”. “En aquestes eleccions cal guanyar l’Ajuntament de Sabadell per derrotar les desigualtats i la corrupció”, ha conclòs Vendrell.

About the Author: assembleaoberta

1 comentari

  1. Respon Laura

    Us poseu davant un edifici que pertany a una cooperativa de gent treballadora que fa anys que espera la seva vivenda i que per un plegat d’inconvenients i tràmits burocràtics encara no poden viure-hi. El pitjor és que el poseu com a exemple de l’especulació inmobiliària de pisos sense ocupar. Aquest pisos estan sense ocupar perquè els seus propietaris encara no poden fer-ho, no és una promoció fruit de l’especulació del sòl urbà que ha donat lloc a promocions inacabades i sense vendre tal i com voleu fer veure. Crec que us heu equivocat en l’exemple i sap greu, perquè tenieu el barri fantasma de Can Gambús al costat per fer-vos “la foto” i aquest sí que mostra el proyecte especulatiu i les conseqüències de la crisi a la nostra ciutat.

Deixa un comentari