La Junta de Portaveus aprova per unanimitat la moció d’UpC demanant a l’estat la reducció de l’IVA dels serveis funeraris

La moció impulsada per Unitat pel Canvi i aprovada per unanimitat a la Junta de Portaveus Insta al govern de l’estat a “aplicar el tipus reduït de l’IVA (10%) per la prestació de serveis funeraris i l’adquisició de béns relacionats amb aquesta activitat, i específicament en la renovació de nínxols”.

I és que la pujada de l’IVA que va dur a terme el govern de l’estat al 2012, tal i com ha recordat el regidor de Salut Ramon Vidal, “ha comportat que béns i serveis de primera necessitat o d’ús habitual per part de la majoria social siguin més cars. Per exemple, el material escolar ha patit una pujada de 17 punts i el cinema o les perruqueries han pujat en més de 10 punts”.

Aquesta pujada de l’IVA de forma indiscriminada ha estat un llast per l’economia perquè ha afectat significativament a la capacitat de consum de la majoria de la gent i ha reduït el consum particular, un fet que per Vidal demostra un cop més que “l’IVA és un impost injust en tant que no té en compte la realitat econòmica de qui el paga, i més si tenim en compte que a les curses de braus i a la pornografia es paga l’IVA més reduït”.

Pel que fa al sector al que s’adreça la moció, cal recordar que la prestació de serveis i el subministrament de béns funeraris van passar a tributar del 8% al 21%, l’IVA més car del conjunt de la UE en aquest sector. En aquest sentit, l’associació sabadellenca Associació Sabadell Memorial (ASM), va reivindicar l’abril de l’any passat la necessitat d’eliminar el 21% de l’IVA en la renovació de nínxols.

La reducció de l’IVA en la prestació i subministrament de serveis funeraris està recollida a la Directiva 2006/112/CE del Consell de 28 de novembre de 2006 relativa a l’IVA, la legislació marc comunitària de referència, i d’altres països del nostre entorn tenen un tipus d’IVA reduït per a aquests serveis, com Bèlgica o Grècia, supereduït, com Luxemburg, o deixen exempts d’IVA els serveis funeraris, com a Dinamarca, Irlanda, Itàlia, Holanda, Portugal, Finlàndia, Suècia o el Regne Unit.

DSC_0162

Ramon Vidal durant un contacte informatiu (foto d’arxiu)

A la mateixa Junta de Portaveus s’ha aprovat una moció del PP de rebuig a la violència contra les formacions polítiques, tot i que el grup popular no ha volgut introduir l’esmena d’Unitat pel Canvi de rebuig també a les lleis que provoquen restriccions a la llibertat d’expressió i a la capacitat de mobilització de la ciutadania i a la violència moral de la xacra de la corrupció.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari