La preservació del medi ambient ha d’estar present a tota l’acció de govern

Unitat pel Canvi a Sabadell aposta perquè la preservació del medi ambient i les polítiques de sostenibilitat estiguin presents a tota l’acció de govern. Ho ha explicat en roda de premsa l’alcaldable de la candidatura, Joan Berlanga, que ha assegurat que “no és qüestió de tenir una regidoria de medi ambient aïllada, sinó d’integrar polítiques de sostenibilitat de forma transversal a l’acció de govern”. L’han acompanyat Eduard Navarro i Elena Hinojo, números 3 i 4 de la candidatura.

Per Unitat pel Canvi tota acció de govern ha d’estar pensada tenint en compte criteris socials i de respecte al medi ambient. “No és qüestió de tenir una regidoria de medi ambient aïllada, sinó d’integrar polítiques de sostenibilitat i respecte pel medi ambient de forma transversal a tota l’acció de govern”, ha explicat el cap de llista d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, per qui això es tradueix en incorporar una mirada verda “a la mobilitat, a l’estalvi i l’eficiència energètica o al model educatiu”.

Vivim una crisi ambiental, conseqüència també de la crisi econòmica i política, que reclama una nova manera de viure i de consumir” ha seguit Berlanga, a la que s’ha de donar resposta també des del món local. Entre les propostes d’Unitat pel Canvi pensades per abordar aquest repte hi ha l’aposta decidida per una mobilitat més sostenible, la potenciació del comerç de proximitat, incrementant les zones on es comercialitzen productes frescos del Parc Agrari i del conjunt del Vallès o fomentar que els menjadors escolars apostin per la producció de proximitat, la millora de l’eficiència energètica dels edificis municipals i la preservació del rodal.

La preservació del rodal

Pel que fa al rodal, Berlanga ha reclamat la necessitat de millorar-hi l’accés des d’algunes zones de la ciutat que el voregen, com des de Les termes o La Plana del Pintor. “I evidentment seguirem lluitant contra les amenaces al rodal que suposen el Quart Cinturó i la pressió urbanística”.

Hinojo, Navarro i Berlanga a la plaça de Sant Salvador, al barri de Covadonga, amb una part del rodal al fons.

Hinojo, Navarro i Berlanga a la plaça de Sant Salvador, al barri de Covadonga, amb una part del rodal al fons.

 

Eficiència energètica

Joan Berlanga també ha assegurat que la candidatura que encapçala treballarà perquè el govern local contracti serveis d’energia néts com poden ser la fotovoltaica o la biomassa, un camp on Berlanga també ha concretat la proposta d’estudiar “instal·lar una caldera de biomassa a les piscines de Can Serra, que permetria aprofitar les restes de massa forestal del rodal“. I és que per Unitat pel Canvi és cabdal que a les instal·lacions i els edificis de l’Ajuntament “puguin generar la seva pròpia energia” sempre que sigui viable. “Cal arribar a ser generadors energètics. Buscar l’autosuficiència on sigui possible”.

Pel que fa a eficiència energètica hi ha molt marge d’estalvi”, ha emfatitzat Berlanga, com per exemple la millora d’escoles amb marcs de finestra de fusta o sostres d’uralita, que generen molta despesa de calefacció o un parc mòbil que progressivament s’hauria de renovar amb vehicles de tecnologia elèctrica. Per això, ha defensat, “cal activar i potenciar la rehabilitació de molts edificis públics, aplicant criteris d’eficiència energètica”. “Va ser un error que durant els anys de bonança econòmica s’apostés per grans obres faraòniques i no per solucionar aquests problemes”, ha lamentat Berlanga.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari