L’Ajuntament de Sabadell s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum a proposta d’UpC

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat una moció impulsada per Unitat pel Canvi a Sabadell per adherir-se al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum, que demana als governs de Catalunya i de l’Estat arribar a un acord per celebrar un Referèndum a Catalunya, reconegut per la comunitat internacional, amb garanties justes i el resultat del qual sigui políticament vinculant i efectiu.

En aquest sentit el portaveu del grup municipal d’UpC, Joan Berlanga, ha valorat “molt positivament” l’adhesió de l’Ajuntament al Pacte Nacional pel Referèndum ja que, segons ha explicat, “un repte de la magnitud del Referèndum només és possible pel camí del consens i dels acords amplis, com és el que recull el Pacte pel Referèndum”.

Amb el Pacte Nacional pel Referèndum, doncs, es garanteix un procés consensuat i amb el suport de la majoria social i política, per decidir el futur polític de Catalunya de forma pactada, amb garanties, amb reconeixement i al qual se senti cridada tota la ciutadania, majoritàriament favorable al referèndum.

El Pacte Nacional pel Referèndum

16683934_387243198304980_4254185573001386977_n

El passat 23 de desembre de 2016 al Parlament de Catalunya es va constituir el Pacte Nacional pel Referèndum amb més de 80 persones representants de partits polítics, entitats, sindicats, governs locals, agents econòmics i diverses organitzacions socials. El Pacte neix amb la voluntat de celebrar a Catalunya un referèndum sobre quin ha de ser el vincle entre Catalunya i Espanya.

Un mes més tard, el 23 de gener de 2017, el comitè executiu del Pacte va presentar el manifest al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Sabadell a proposta d’UpC.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari