L’assemblea d’Unitat pel Canvi ratifica l’aposta per un govern d’esquerres

130 persones participen a l’assemblea d’Unitat pel Canvi, que ratifica la feina feta per la comissió negociadora així com els criteris per seguir treballant per conformar un govern d’esquerres.

Un moment de l'assemblea de dissabte 6.

Un moment de l’assemblea de dissabte 6.

Unitat pel Canvi a Sabadell ha celebrat la seva primer assemblea després de les eleccions municipals, per valorar la tasca que durant aquestes dues setmanes ha desenvolupat la comissió negociadora per conformar un govern d’esquerres amb ERC i la Crida. L’assemblea ha ratificat de forma gairebé unànime tant la feina desenvolupada per la comissió com els criteris amb els que seguirà negociant a partir de dilluns.

Han explicat l’estat de les negociacions amb la resta de forces, així com els punt de desacord i de trobada, la membre de la candidatura Alicia Valencia i els quatre regidors electes d’Unitat pel Canvi a Sabadell, l’alcaldable Joan Berlanga, Ramon Vidal, Eduard Navarro i Elena Hinojo.

Bon clima d’entesa a les negociacions

Berlanga ha destacat que hi ha “un bon clima d’entesa” entre totes les formacions que estan negociant, així com “un alt grau de coincidència programàtica”. Amb tot, per tal d’arribar a un acord satisfactori per les forces que hi participem a les negociacions i pel conjunt de la ciutadania, Berlanga ha demanat “temps i no precipitació. “Si ens haguéssim repartit càrrecs hores d’ara ja podríem tenir acord, però no és el que estem fent. Estem fent un exercici de profunditat, de veure què fem i com ho fem, a partir d’un codi ètic i uns eixos programàtics”, ha explicat Berlanga.

Tot i que Berlanga admet que “encara queden coses molt importants per concretar, com per exemple l’organització de l’ajuntament”, es mostra optimista sobre la possibilitat de materialitzar l’aposta d’Unitat pel Canvi d’un govern d’esquerres. “Ara mateix cal apostar per un canvi d’etapa i un govern d’esquerres és l’únic que no és negociable. Sobre la resta estem disposat a parlar i és el que estem fent”, ha especificat Berlanga. Que Ayuso no sigui alcalde i que hi hagi un govern d’esquerres estable a Sabadell, doncs, són les dues úniques condicions prèvies que Unitat pel Canvi a Sabadell ha fixat a l’hora de negociar. “No posarem en perill el govern per l’alcaldia. Estem disposats a parlar de tot amb la resta de possibles socis de govern”, ha explicat en aquest sentit Berlanga. “En la mesura que jo represento una llista i em presento a unes eleccions, estic disposat a ser alcalde, però no és la nostra prioritat. Estem disposats a buscar la fórmula per tenir un govern d’esquerres estable”.

Durant aquesta setmana la comissió negociadora d’Unitat pel Canvi seguirà aprofundint en aquesta línia de treball per arribar a un acord de govern, sobre aquesta base i amb les tres gran prioritats que volem desenvolupar des del govern: fer net, repensar Sabadell de la mà de la ciutadania i afrontar la greu situació d’emergència social que patim.

En tot cas, si finalment s’arriba a l’acord, aquest serà sotmès de nou a l’aprovació de l’assemblea d’Unitat pel Canvi a Sabadell, que ha estat convocada el proper dijous 11, a les 19.30h de nou al centre cívic de Can Rull.

Berlanga, Hinojo i Navarro durant la celebració de l'assemblea.

Berlanga, Hinojo i Navarro durant la celebració de l’assemblea.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari