Per un Ajuntament actiu i compromès amb la defensa i protecció animal

La número 5 d’Unitat pel Canvi a Sabadell, Naila Caballero, ha explicat les propostes de la candidatura en matèria de protecció animal, acompanyada per Aureli Calvo, regidor d’ICV i que tanca la candidatura.

Unitat pel Canvi no vol que casos com el de la cadelleta Hope, que va morir presumptament enverinada pel seu propietari al que ja li havien comissat un altre gos, es tornin a repetir. Per això promouran una ordenança municipal que garanteixi el reconeixement i la protecció dels animals a la ciutat“, en la que es reculli, entre d’altres, “la capacitat de l’Ajuntament a comissar preventivament, de manera immediata, els animals si hi ha indicis que se’ls maltracta o tortura”, ha explicat Naila Caballero.

En aquest sentit, Unitat pel Canvi a Sabadell proposa la creació d’una Oficina d’Atenció de l’Animal de Companyia, en coordinació amb associacions defensores i/o protectores (com la Lliga Protectora, BAS o Progat). “És molt important que l’Ajuntament col·labori i es coordini amb aquestes entitats, i que es creï una xarxa per impulsar programes de sensibilització, de rescats i de comís”, ha indicat Caballero, ja que aquestes són enitats que “porten molt temps treballant i coneixen totes les dificultats i les necessitats en matèria d’animals de companyia“.

Caballero (esquerra) i Calvo (centre) al Parc Catalunya, on Unitat pel Canvi ha explicat les seves propostes sobre animals de companyia

Caballero (esquerra) i Calvo (centre) al Parc Catalunya, on Unitat pel Canvi ha explicat les seves propostes sobre animals de companyia

 

L’actual regidor d’ICV, Aureli Clavo, que tanca la llista d’Unitat pel Canvi, ha estat present durant la roda de premsa i ha emfatitzat en la necessitat de promoure l’adopció per sobre de la compra d’animals.

Protocol d’actuació davant maltractaments i prohibició d’activitats que impliquin patiment

Unitat pel Canvi a Sabadell també preveu l’elaboració d’un protocol d’actuació davant casos de maltractament o abandó animal i proporcionar la formació adequada a la policia local per actuar en cas de rescat o decomís, potenciant la participació del voluntariat i les organitzacions de defensa dels animals. Caballero també ha manifestat el compromís de la candidatura en “la prohibició de l’ús d’animals en espectacles, festes populars i altres activitats que impliquin degradació, patiment, tortura o mort”.

Complementant a aquestes propostes, Unitat pel Canvi a Sabadell aposta també per aplicar mesures de sensibilització, tal i com ha explicat Caballero. “Desenvoluparem programes de promoció de l’adopció responsable així com programes de sensibilització ciutadana i escolar envers la cura, protecció i l’atenció dels animals. També plantejarem una moratòria en la venda de gossos, gats, fures i animals exòtics per evitar les conseqüències i el col·lapse dels refugis i centres d’acollida degut a la compra irresponsable i els abandonaments”.

La candidatura també recull propostes com ampliar i adequar les àrees d’esbarjo per a gossos i horaris i espais perquè puguin anar deslligats; la possibilitat de permetre l’accés d’animals als autobusos fora de l’horari de més afluència; el control de les colònies de gats, o la protecció de la biodiversitat als corredors biològics i del Rodal.

Manifestació contra el maltractament animal

Per concloure, Caballero ha traslladat el suport d’Unitat pel Canvi a la iniciativa promoguda per Brigada animal de Sabadell (BAS) tant pel que fa a la recollida de signatures com per la convocatòria d’una manifestació contra el maltractament animal. “Accions com aquestes ajuden a visibilitzar la problemàtica i a conscienciar de la necessitat d’elaborar lleis i protocols per defensar als animals”. La manifestació tindrà lloc el proper diumenge 17 a les 10h i partirà de la plaça de la Creu Alta.

Cartell de la convocatòria de manifestació contra el maltractament animal.

Cartell de la convocatòria de manifestació contra el maltractament animal.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari