Presentació del cartipàs municipal: el govern més dèbil en el moment més crític de la ciutat

A Unitat pel Canvi veiem amb preocupació que l’enorme tasca de govern d’una gran ciutat com Sabadell, immersa en una greu crisi social i institucional, s’hagi d’afrontar amb un cartipàs municipal i una alcaldia que inclou només vuit regidors de dues forces polítiques. A més de la desproporció de les tasques que recauran en cada regidor segons la proposta, a Unitat pel Canvi no podem entendre que, després d’uns resultats electorals tan igualats, amb les noves formes de fer política que reclama la ciutadania per democratitzar la nostra feble democràcia, i després d’un estil ultrapersonalista i caciquil d’exercir el càrrec d’alcalde com el què hem patit amb els governs Bustos, el cartipàs que es presenta reserva per al nou alcalde enormes atribucions enlloc d’apostar per lideratges compartits i amb menys càrrega executiva. Tampoc no trobem raonable que hi hagi fins a tres tinences d’alcaldia a més de la figura de l’alcalde.

D’altra banda, a Unitat pel Canvi trobem inacceptable que l’oposició s’hagi d’assabentar per la premsa de les propostes del govern, començant per aquesta proposta tant important que afectarà tota l’organització de l’acció política municipal com és la presentació del cartipàs, sense la deferència mínima de compartir aquesta informació prèviament amb els altres grups municipals. El bon funcionament democràtic i la confiança en els bons propòsits del govern comença per la transparència en totes les seves accions, les externes i també les internes. Aquests errors s’hauran de corregir sense dilació.

Finalment, des d’Unitat pel Canvi a Sabadell, la força més votada i més transversal d’entre les tres forces que hem estat treballant per formar un govern d’esquerres fort per fer net de la corrupció i afrontar la greu situació d’emergència social, volem recordar una vegada més que treballarem per un autèntic govern d’esquerres que representi a tota la ciutat. En aquest sentit, esperem que es repari ben aviat l’anomalia política de la situació actual, on hem quedat fora del govern, però treballarem incansablement des de l’oposició per abordar les emergències socials, un nou projecte de ciutat pensant en comú i una recuperació real de la participació ciutadana en les decisions que ens afecten. En tot això, aquest nou govern, al qual desitgem una vegada més sort i encerts, sap que ens trobarà.

Navarro, Berlanga, Hinojo i VIdal conformen el grup municipal d'Unitat pel Canvi a Sabadell

Navarro, Berlanga, Hinojo i VIdal conformen el grup municipal d’Unitat pel Canvi a Sabadell

About the Author: assembleaoberta

2 Comments

 1. Respon juana

  Es largo de explicar en resumen, no nos dan garan tía de que en dos años lleguemos a la alcaldía.
  Pretenden que nos comprometamis con la independencia sin someternos a votación. Y por último nos coaccionar para dejemos fuera dos personas que según ellos no les gusta.
  En asamblea se decidió, inaceptable,estas condiciones.
  siendo los que teníamos más votos la alcaldía tenia que haber empezado por unitat pero el cambio.
  Espero haberme explicado bien un tema tan complejo.
  saludos

Deixa un comentari