Principis del nou espai unitari pel canvi a Sabadell

Una ciutat SENSE CORRUPCIÓ I RADICALMENT DEMOCRÀTICA

A Sabadell la corrupció ha guanyat terreny a la democràcia. Esbrinarem el què ha passat a l’Ajuntament els darrers anys, fent servir eines participatives perquè la ciutadania s’impliqui i sigui protagonista de la regeneració democràtica del consistori i acudint a la justícia davant de qualsevol indici de corrupció. La primera prioritat: dignificar la democràcia a la ciutat.

Una ciutat per viure amb DIGNITAT I JUSTÍCIA SOCIAL

El sistema capitalista provoca un augment de la pobresa i de les desigualtats socials inadmissible. És per això que la nostra acció política tindrà com un dels seus principals objectius canviar aquesta realitat amb mesures que promoguin des del món local la justícia i la cohesió social i la igualtat d’oportunitats.

Una ciutat amb ESPAIS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA REALS

Sabadell no es pot governar només per un grup reduït de persones des de la plaça Sant Roc. A partir d’aquesta convicció, volem governar la ciutat amb la ciutadania i amb els moviments socials a partir de la creació d’espais de participació real i mecanismes de consulta vinculant, on entre tots i totes puguem donar resposta a les qüestions que afecten a la nostra vida quotidiana.

Una ciutat SOSTENIBLE

El nostre planeta ja fa temps que dóna senyals que el model de vida actual basat en el consum i l’acumulació està esdevenint un problema. Conscients d’aquesta problemàtica, impulsarem de manera transversal en tots els àmbits de govern mesures orientades cap a un model de ciutat més sostenible i més responsable ambientalment.

Una ciutat que REACTIVI L’ECONOMIA CANVIANT EL MODEL

L’actual sistema econòmic no ens agrada. Beneficia als més rics i quan hi ha una crisi la fa pagar a les classes populars. Des d’aquesta anàlisi, la nostra acció política en l’àmbit econòmic impulsarà les activitats econòmiques ètiques i de caràcter no especulatiu que generin ocupació de qualitat, especialment les relacionades amb l’economia verda i el cooperativisme.

Una ciutat amb una PLANIFICACIÓ A ESCALA HUMANA

La planificació de l’ordenació territorial d’una ciutat és un element clau a l’hora de definir el model de ciutat. Després d’aquests anys de despropòsits i especulació, la nostra proposta política de planificació del territori prioritzarà els criteris socials, la importància de l’espai públic en les vides de les persones, la mobilitat sostenible i la protecció de l’entorn urbà i el rodal. I sempre pensant a escala humana.

Una ciutat amb uns SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT

Els serveis públics són un dret que cal recuperar, remunicipalitzar en determinats casos, i preservar, i no pas un negoci o una depesa a retallar. En aquest sentit, és prioritari desenvolupar accions que ajudin a garantir que gràcies als nostres impostos els serveis públics com la sanitat, l’educació, els serveis socials o la seguretat ciutadana siguin gratuïts i de qualitat.

Una ciutat amb un ASSOCIACIONISME ACTIU i COHESIONADOR

El món associatiu és un espai de convivència fonamental per a la cohesió social d’una ciutat. Des d’aquesta convicció, treballarem perquè l’associacionisme i les experiències d’autogestió a Sabadell siguin presents i tinguin un paper important a tots els barris de la ciutat, tenint com a prioritat que la infància i la gent jove en contextos més desfavorits puguin participar en entitats de proximitat, per afavorir la cohesió dels barris i per lluitar contra l’exclusió social.

Una ciutat amb un AJUNTAMENT EFICIENT I PROPER

L’Ajuntament ha de ser una administració transparent i al servei dels veïns i de les veïnes de Sabadell. Des de la nostra candidatura tenim la convicció que podem gestionar-lo millor. És per això que proposarem una reorganització interna basada en criteris tècnics, d’eficiència i amb voluntat de servei a la ciutadania, sempre tenint en compte el valor i l’experiència dels treballadors i de les treballadores de l’Ajuntament.

Una ciutat CULTA, SOLIDÀRIA, OBERTA I COHESIONADA

Perquè una ciutat garanteixi una bona qualitat de vida, hi ha elements clau que sovint no es veuen però que són indispensables. Per això, treballarem activament de manera transversal perquè Sabadell sigui una ciutat on la cultura, la solidaritat, la cohesió i el civisme ajudin a construir una convivència ciutadana rica i harmoniosa.

Finalment, entenem que la inclusió i la cohesió social són eixos transversals a qualsevol acció que es porti a terme. Per tant, tenim presents, en tots els punts anteriors, les diferències sobre les que es construeix desigualtat social: diferències de gènere, edat, origen ètnico-cultural, classe social, capacitats físiques i intel·lectuals…

4 Comments

  1. Pingback: Neix l’assemblea d’Unitat pel Canvi a Sabadell | Assemblea unitària pel canvi a Sabadell

  2. Pingback: Escollits per primàries els i les nostres representants de barri | Assemblea unitària pel canvi a Sabadell

  3. Pingback: Neix l’assemblea d’Unitat pel Canvi a Sabadell | Unitat pel Canvi a Sabadell

  4. Pingback: URL

Deixa un comentari