Què ha fet el govern del canvi? Agost i Setembre de 2016

Què hem fet amb el teu vot aquest mes?

Agost de 2016

A l’agost es van presentar les conclusions de l’Auditoria Ciutadana fruit del treball d’anàlisi i propostes dut a terme en les tres jornades del procés participatiu, obert a tota la ciutadania, Posem llum a l’Ajuntament. Les conclusions es poden consultar aquí. Amb les propostes recollides, els diferents departaments municipals analitzaran la seva viabilitat. Aquesta tardor el Govern municipal donarà resposta a cadascuna de les propostes.

També durant l’agost, es van posar en marxa set nous casals d’estiu per garantir una alimentació de qualitat a 185 infants i joves. El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura Joan Berlanga va comentar que “lamentablement a Sabadell hi ha infants i joves que no tenen garantits ni una alimentació ni un temps de lleure de qualitat. Davant d’aquesta realitat, des de l’Ajuntament hem ajudat a impulsar aquests casals per donar resposta a aquesta problemàtica. La pobresa alimentària no fa vacances a l’agost i per això la resposta de la ciutat tampoc s’atura”. Els casals formen part de tot un conjunt d’accions impulsades aquest estiu per garantir l’alimentació a un total de 829 menors de la ciutat, cosa que suposa un increment del 57% respecte de l’any passat.

Per últim, a l’agost es va donar a conèixer que Sabadell comença a aplicar un sistema antirobatori de cable a l’enllumenat públic, iniciant la seva instal·lació a la zona empresarial i comercial de Sant Pau de Riu-sec, per un cost de 16.000€. La reposició de cable provocada pels robatoris va tenir un cost de gairebé 100 mil euros l’any passat.

Setembre de 2016

Aquest 2016 setembre ha començat alhora que les celebracions de la Festa Major, que enguany ha tingut força novetats tot i que el gruix de canvis fruit del procés participatiu obert a la ciutadania per redissenyar la Festa Major no tindrà lloc fins l’any vinent.

28798653754_52f3f670d7_o_phixr

Dos moments de l’inici de la Festa Major.

28798651314_3bed72bff7_o_phixr

  • Més d’una desena d’entitats de la ciutat participen en la trobada d’inici de Festa Major, que enguany ha tingut un to molt més festiu i participatiu.
  • L’Ajuntament obre les finestres de l’edifici a la ciutadania durant la festa, com a mirador quan hi hagi activitats programades a la plaça de Sant Roc.
  • Sabadell crea un protocol de sensibilització, prevenció i actuació davant agressions sexistes en espais festius i d’oci, en el marc de la campanya Sabadell, lliure de sexisme. La campanya fomenta les relacions lliures, respectuoses i igualitàries, alhora que pretén evitar les conductes sexistes per raons d’orientació i expressió de gènere, tant verbals com físiques, dins dels espais d’oci i festius.
  • S’inaugura Saba-Tic, mostra interactiva de tecnologies innovadores, amb la col·laboració de diverses empreses i entitats.

Enguany l’escriptor sabadellenc Pere Quart, del qual es commemora el 30è aniversari de la seva mort, ha tingut un destacat protagonisme durant la Festa Major, atès que ha protagonitzat l’exposició de la Festa Major al Casal Pere Quart i l’espectacle inaugural de Festa Major, consistent enguany en un vídeo mapatge obra de Fausto Morales.

06 de setembre

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè col·labori amb donacions al Banc d’Instruments

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “a moltes cases hi ha instruments que, per diferents motius, ja no es fan servir però que podrien tenir un ús social. Amb la donació, tots i totes podrem fer possibles projectes de cohesió on la música sigui protagonista”. La creació del Banc d’Instruments per a projectes socials representa una ampliació del banc de què disposa l’Escola de Música i Conservatori i que fins ara es cedia només a l’alumnat del centre en situació més desafavorida. Ara el fons fa un pas endavant amb la possibilitat de cedir els instruments a escoles públiques o entitats.

08 de setembre

L’Ajuntament destinarà aquest curs més recursos i programes per afavorir l’èxit educatiu

Joan Berlanga ha explicat que “per a la Regidoria d’Educació la prioritat número u és l’èxit escolar dels infants i joves. És per això, que aquest curs augmentarem les hores d’estudi assistit, el suport a l’aprenentatge de l’anglès i introduirem diverses modalitats de formació artística (teatre, música, etc.), especialment entre l’alumnat dels entorns socioeducatius més desafavorits. Així mateix, tenim previst desenvolupar diferents accions que ens permetran planificar la ciutat en el camp educatiu a mitjà i llarg termini, com la realització d’un nou Mapa Escolar, l’impuls d’una Taula de la Formació Professional comarcal i l’establiment d’espais de col·laboració entre la ciutat i el món universitari“.

Sobre el context global del curs a Sabadell, Joan Berlanga ha comentat que “igual que els darrers cursos aquest curs tampoc comença amb plena normalitat, ja que les retallades imposades per la Troika continuen ben vigents. I aquesta realitat es tradueix en aspectes prou rellevants com que l’Escola Virolet i l’Institut de Can Llong continuïn sense edifici ni data per tenir-lo. També en fets com que no estigui garantit que es cobreixin les substitucions del professorat de baixa mèdica des del primer dia o que els estudiants hagin de pagar prop de 2.000 euros per curs a les universitats públiques”. Berlanga ha insistit, a més, en la necessitat que en els propers pressupostos es reverteixin aquestes situacions.

09 de setembre

L’Ajuntament incrementa aquest curs prop d’un 20% els recursos destinats a ajuts menjador

L’objectiu és atendre l’augment de la demanda d’aquests ajuts per part de les famílies i destinar els màxims recursos possibles per afavorir la cohesió i la igualtat entre tots els ciutadans i ciutadanes.

12 de setembre

Sabadell Atenció Ciutadana estrena els nous horaris d’atenció al públic

  • Despatx Lluch: Dilluns, dimecres i divendres, de 8,30 a 15,00h / Dimarts i dijous, de 8,30 a 19,00h
  • Oficines Nord, Sud, Est i Oest: De dilluns a divendres, de 09,00 a 14,00h / Els dimecres a la tarda, de 15,30 a 19,00h
  • Servei telefònic del 010: Continuarà funcionant amb el mateix horari que fins a la data, és a dir, de 8,30 a 19h de dilluns a dijous i els divendres de 8,30 a 15h.

13 de setembre

Sabadell estrena dues noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Sabadell i PIMEC impulsaran a la ciutat el Projecte Relleu Generacional, destinat a assegurar la continuïtat de l’empresa. L’objectiu final és proporcionar eines per dissenyar un pla de relleu generacional que asseguri la continuïtat de l’empresa familiar.

29050147523_d125ea42d3_o_phixr

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro (esquerra), i l’Alcalde de Sabadell, amb representants de PIMEC.

15 de setembre

L’adjudicació del Servei d’Atenció Domiciliària primarà la qualitat i proposta tècnica per sobre del preu i millorarà les condicions laborals dels i de les professionals. El Ple del juliol va aprovar la proposta del Govern referent al nou plec de clàusules que regiran el contracte.

El Ciutat i Escola incrementa el nombre d’activitats i inclou mesures per afavorir la igualtat en l’accés a les propostes

El programa Ciutat i Escola, que posa a l’abast dels centres educatius múltiples propostes per complementar la formació que l’alumnat rep a les aules, constarà aquest curs de 378 activitats, 48 de les quals seran noves. Aquesta oferta és possible gràcies a la participació de 72 entitats, empreses i departaments de l’Ajuntament, que formen part del Consell d’Entitats Ciutat i Escola i que, sota la coordinació municipal, s’impliquen en l’educació dels infants i joves amb un tipus d’aprenentatge viscut en primera persona i que complementa les matèries curriculars pròpies dels centres educatius. Aquest curs el Consell d’Entitats incorpora 10 nous membres. Sobre aquesta qüestió, el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat avui que “continuem apostant perquè les entitats s’impliquin en l’oferta educativa complementària que el Consell d’Entitats posa a disposició dels centres escolars”. A més, ha afirmat que “anem cap a la desitjable gratuïtat d’aquest tipus d’activitats”.

29680059426_a4b2b7be2e_o_phixr

El regidor d’Educació, Joan Berlanga (centre), durant la presentació del Ciutat i Escola.

Noves entitats i activitats que proposenInformació propostes del Ciutat i Escola

16 de setembre

Sabadell celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura del 16 al 22 de setembre

A més, en el marc de la Setmana, Sabadell incorpora dos nous autobusos, menys contaminants, que són els primers autobusos nous que Sabadell compra des del novembre del 2007. Aquest és el primer pas per renovar una flota que havia quedat excessivament envellida.

29680347356_57595909fd_o_phixr

Un dels nous busos dels que disposa la ciutat.

Programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

20 de setembre

Més de 7.500 alumnes rebran aquest curs beques per a llibres de text i material escolar

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat que “seria desitjable que el material escolar fos totalment gratuït per a les famílies. Però estem lluny d’aquest escenari. I més, quan fa 4 anys que la Generalitat no obre cap convocatòria de beques per a material escolar i llibres de text”. En aquest sentit, ha afegit que “per suplir aquesta mancança a l’Ajuntament destinem 400.000 euros per donar una petita ajuda a les famílies més necessitades de la ciutat, amb l’objectiu que puguin fer front a les despeses escolars”.

El programa d’Activitats Físiques per a adults i gent gran enceta aquest curs amb més dies, noves activitats i nous espais

Sabadell i Castellar estudien com millorar la gestió del Ripoll i el rodal conjuntament

Una trobada entre el regidor de Sostenibilitat de Sabadell, Joan Berlanga, i el de Medi Ambient de Castellar del Vallès, Aleix Canalís, ha permès abordar diverses qüestions del conjunt de conca del Ripoll. Joan Berlanga ha destacat que “els boscos i el riu Ripoll no entenen de termes municipals i per això volem treballar conjuntament per tenir vies de col·laboració entre els dos ajuntaments”.

21 de setembre

Sabadell dóna a conèixer els drets a l’habitatge amb una campanya de conscienciació i informacióCap persona sense llar a Sabadell. El compromís del Govern en defensa del dret a l’habitatge és inequívoc: defensar que no hi hagi cap persona sense habitatge a Sabadell i sense subministraments energètics.

23 de setembte

36 joves inicien enguany estudis d’anglès o francès becats per l’Ajuntament i per 12 escoles d’idiomes de la ciutat

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que les beques “formen part de les mesures per fomentar la cohesió social i l’èxit educatiu d’infants i joves, que de fet són els eixos fonamentals d’acció de la Regidoria d’Educació. En aquest sentit, volem continuar avançant perquè el nivell de coneixement d’un idioma no esdevingui una barrera per ningú en el seu futur personal o professional”.

ctcbbgfw8aauht0_phixr

El regidor d’Educació, Joan Berlanga (al centre de vermell).

Els menjadors escolars que gestiona l’Ajuntament comptaran amb més monitors i més productes ecològics

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “des del Govern tenim la convicció que és important canviar l’actual model de consum i avançar en la implantació d’un consum de proximitat i ecològic i és per això que hem treballat per introduir aquestes millores”. En aquest sentit, al servei de menjador guanyaran presència productes com la carn, els lactis, la fruita i la verdura, els llegums o el pa ecològics i provinents de diferents parts de Catalunya.

26 de setembre

L’Ajuntament de Sabadell comprarà 240 armilles antibales per a la Policia Municipal

En marxa les obres de renovació de la Bassa

27 de setembre

L’Ajuntament potencia el treball intergeneracional per avançar cap a la cohesió social

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha manifestat que “la intergeneracionalitat és una eina magnífica per enfortir la cohesió social i és per això que hi estem incidint i no ho fem aïlladament, sinó de forma transversal, conjuntament des dels diferents àmbits municipals”.

30 de setembre

El Ple aprova per unanimitat un pla de ciutat per reduir les desigualtats socials: el Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS), amb el que Sabadell disposa per primer cop d’un full de ruta a llarg termini en polítiques socials altament consensuat, tant amb l’àmbit associatiu, com polític, com també amb els i les professionals de l’àmbit municipal.

 

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari