Què ha fet el govern del Canvi? Juny de 2016

Què hem fet amb el teu vot aquest mes?

Juny de 2016

Principals accions dutes a terme pel Govern del Canvi:

Dimecres 1 de juny

El Govern dóna a conèixer els nous espais on es duran a terme les activitats de la Festa Major d’enguany. El gruix de canvis recollits del Procés Participatiu es faran al 2017. Més informació.

Se celebra la 11a Festa Intercultural a Can Puiggener, impulsada en el marc del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de la zona, entre el 2 i el 5 de juny. Amb la festa s’implica l’entorn educatiu del barri, i també altres entitats de la ciutat, en l’impuls i organització de propostes educatives i d’activitats que afavoreixin la cohesió i la convivència. Activitats i entitats que hi participen.

La ciutadania proposa projectes per als pressupostos de 2017, del 2 al 23 de juny, a través del procés participatiu Construint Ciutat, que ofereix l’oportunitat d’incidir en una part del pressupost municipal. Poden ser actuacions a l’espai públic o fer incidència en serveis que afectin les persones. Més informació.

Dijous 2 de juny

Comencen els treballs de reparació del paviment de diversos punts de la ciutat, tal com preveu el pressupost municipal, que multiplica per sis la dotació en manteniments de ferms, voreres i clavegueres. Aquests treballs permetran dignificar l’espai públic i començar la seva recuperació, després que els darrers anys no s’havia invertit pràcticament en manteniment.

Aquestes primeres intervencions són en punts de la cruïlla dels carrers de Riego amb Sallarès i Pla, al c/ de Gurrea, al Passeig de Can Feu, al c/ Doctor Pujades, al c/ de Cerdanyola i al c/ de Goya.

Divendres 3 de juny

11a edició del Sabadell Festa i Tradició, els dies 3, 4 i 5, organitzat per la Federació Sabadell Cultura amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. La present edició ha estat dedicada als Castellers de Sabadell, els Saballuts.

Sabadell inicia el procediment per sancionar les companyies que incompleixin la garantia de subministrament a ciutadans o famílies vulnerables. Aquesta garantia està continguda a la Llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, a la part que no ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional. Sovint, les empreses subministradores no sol·liciten l’informe als serveis socials municipals per comprovar si la persona o unitat familiar afectada es troba en risc d’exclusió residencial, ni tampoc informen d’aquest dret en els avisos que generen per raó d’impagament o de tall. Més informació i procediment sancionador.

Nova trobada del plenari del Consell Escolar Municipal de Sabadell, amb l’aposta del Govern pel treball conjunt per tal de repensar la ciutat en l’àmbit educatiu, tot partint del treball transversal i coordinat entre tots els agents i fomentant la igualtat d’oportunitats. El tinent d’alcalde i president del Consell Escolar, Joan Berlanga, ha remarcat, referint-se a aquest organisme, que “treballem perquè el Consell sigui actiu i dinàmic per ser un espai de participació real. Precisament el treball fet per la Comissió sobre assetjament és un exemple d’aquesta manera de fer, promovent la participació de tot l’àmbit educatiu i del conjunt de la ciutat per actuar davant de les problemàtiques que es puguin detectar en l’àmbit educatiu i impulsar actuacions en benefici dels infants i joves”. Web del Consell Escolar.

2016_06_03 JOAN CkByuwHWUAADyeU

Trobada del Consell Escolar Municipal.

Diumenge 5 de juny

Es retiren els paviments de grava i resina que cobreixen els 251 escocells de la Rambla, que es reompliran amb terra. Aquest tipus de paviment estava provocant danys als arbres.

Dilluns 6 de juny

El parc del Nord ja compta amb 6 pomeres en espatllera, la tècnica de cultiu tradicional dels fruiters de Lleida.

Entitats, Ajuntament i grafiters prenen part en un projecte col·lectiu per pintar i decorar un dels murs de l’Institut Sabadell, entre el 6 i el 10 de juny.

S’inaugura l’exposició “Sabadell obert”, al Museu d’Art, oberta fins al 17 de juliol. La mostra reuneix les creacions de cinc artistes que han estat treballant enguany a la NauEstruch. Més informació.

Dimecres 8 de juny

La regidora de Transparència de l’Ajuntament de Sabadell, Elena Hinojo, es reuneix amb el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert de l’Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega, per intercanviar experiències de treball en l’àmbit de la Transparència i l’Organització interna. En la trobada es va posar de manifest l’interès comú de trobar línies de col·laboració entre els dos ajuntaments en l’àmbit de la transparència (desplegament dels diferents aspectes de la Llei de Transparència i l’estructura i línies de treball en l’àmbit de l’Organització interna, entre d’altres).

20160608 ELENA Cka8IGqWkAAKGks

La regidora de Transparència de l’Ajuntament de Sabadell, Elena Hinojo, es reuneix amb el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert de l’Ajuntament de Terrassa.

El Concurs English Clips es consolida amb la presentació al certamen de 20 vídeos de 7 centres educatius. Amb l’English Clips, es milloren les competències bàsiques vinculades a la comunicació oral en llengua anglesa, pel que fa a la correcció gramatical, la pronunciació, l’adequació del vocabulari i l’eficiència comunicativa.

Durant l’acte de cloenda, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha felicitat els participants i els ha animat a “incorporar l’anglès a la vostra vida diària en qüestions com els consums audiovisuals –veient pel·lícules per exemple–, ja que l’aprenentatge d’idiomes ha esdevingut un element clau i, si abans saber anglès podia obrir portes, ara el fet de no saber-ne pot tancar-ne”. Més informació i bases del concurs.

Dimecres 9 de juny

L’Agenda Jove s’edita ara en format digital i amb un disseny renovat. Agenda jove.

Divendres 10 de juny

Primera Fira d’Economia Social i Solidària (ESS) del Vallès. Els objectius d’aquesta primera experiència són els de fer visible l’aportació econòmica i social del sector al Vallès Occidental; mostrar solucions innovadores en l’àmbit de l’emprenedoria social; crear xarxes d’interrelació entre els actors de l’economia social; fer créixer el nombre de persones i organitzacions compromeses en iniciatives de ESS; fer formació per enfortir les organitzacions i dotar-les d’eines de gestió més eficients; i, finalment, fomentar un consum més crític, reflexiu i responsable entre la ciutadania.

També, representants d’una quarantena de municipis catalans s’han trobat a Fira Sabadell per avançar en la constitució de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. Entre els municipis catalans que hi treballen per promoure aquesta xarxa hi ha Badalona, Badia del Vallès, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Palau-Solità i Plegamans, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda o Terrassa.

2016_06_01 EDU Cj3TNoZXAAEyvAi

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro (al centre), durant la presentació de la 1a Fira d’Economia Social i Solidària.

Tal i com ha explicat el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, el Govern de Sabadell “té la voluntat d’impulsar iniciatives com aquesta, en primer lloc, perquè són iniciatives especialment indicades per ser aliades nostres en l’impuls d’un model de desenvolupament territorial més sostenible i centrat en les persones. Però també perquè es tracta d’un sector que ha mostrat més resiliència davant la crisi, que no pas el teixit empresarial ordinari”. Més informació i programa.  També: Declaració sobre els principis de l’Economia Social i Solidària.

Sabadell celebra la 12a Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic, del 10 al 18 de juny. Les activitats informatives, culturals, lúdiques i tècniques tenen com a objectiu acostar la ciutadania als principis de l’estalvi i l’eficiència energètiques i conscienciar de la importància de les energies renovables. Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha afirmat que, “davant la crisi ambiental global que vivim, és imprescindible una nova relació amb l’energia. I, a escala local, és molt convenient avançar en l’eficiència i l’autoconsum energètics”. En aquest sentit, ha destacat que, “en el marc de la Setmana de l’Energia, es presenten i visibilitzen diferents accions per fer-ho possible, activitats organitzades per diferents entitats de la ciutat”. Més informació de la Setmana de l’Energia i programa d’actes.

Dissabte 11 de juny

El model de gestió de les festes arreu del país centra la nova jornada del procés participatiu per repensar la Festa Major. Aquesta és la quarta jornada del procés participatiu, que va començar el 5 de març amb un diagnòstic de la festa. Posteriorment, el 12 de maig, es va tractar el relat de la festa. I la tercera jornada va ser el 26 de maig i va versar sobre el programa d’actes i els espais de la Festa Major.

El Govern de Sabadell rep propostes d’alumnes de la ciutat en matèria de mobilitat. Una representació dels alumnes que enguany han pres part en l’activitat de foment de la reflexió i la participació “Els nois i noies tenen la paraula” han presentat, davant responsables del Govern municipal, el resultat de la tasca feta durant el curs. En aquesta edició, els alumnes han treballat sobre la mobilitat a la ciutat, sota el títol “Ens movem per Sabadell”.

Durant la trobada, el regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat “que la participació ciutadana és un dels eixos principals sobre els quals treballa aquest Govern. En aquest sentit, fomentem els espais de participació d’infants i joves perquè es puguin iniciar en aquesta matèria”. Document de conclusions.

Dilluns 13 de juny

La Junta de Govern aprova destinar 8.000€ a subvencions per desenvolupar programes d’actuacions relacionades amb el medi natural l’any 2016. Aquesta convocatòria de projectes s’adreça a fomentar l’estima i el coneixement de la natura i el rodal. Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, ha afirmat que “s’ha de valorar positivament que l’administració doni suport a aquest tipus d’iniciatives relacionades amb el rodal i promogudes per les entitats de Sabadell”. L’import de la subvenció cobreix un màxim del 80% del cost del programa. Cada entitat pot optar a presentar-hi una sol·licitud.

73 infants participen a les Jornades Socials de Probitas i FC Barcelona per reforçar l’aprenentatge de valors i hàbits a través de l’esport. Nens i nenes d’entre 8 i 12 anys dels centres de tarda de Sabadell o bé que són atesos pels serveis socials municipals, van participar a una de les sessions, amb l’objectiu de reforçar en els infants l’assoliment de valors i bons hàbits a través de l’esport.

Sabadell homenatja l’escriptor Joan Oliver, Pere Quart, amb motiu del 30è aniversari de la seva mort. Més informació i web de l’any Oliver.

L’Ajuntament de Sabadell es solidaritza amb les víctimes de l’atemptat d’Orlando. Posicionament.

2016_06_14 ALL Ck521ioWYAAVCG7

Concentració davant l’Ajuntament en suport a les víctimes d’Orlando.

Dimarts 14 de juny

30 nits i més: Més d’una centenar d’activitats amenitzaran les nits d’estiu de Sabadell. Més informació.

Dijous 16 de juny

L’alumnat interessat en una de les 36 beques per estudiar anglès o francès presenta sol·licitud entre els dies 16 i 26 de juny. Informació sobre la convocatòria, documentació i presentació de sol·licituds.

El Museu d’Història de Sabadell (MHS) i el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) han acordat iniciar l’elaboració de l’Inventari del patrimoni industrial del municipi de Sabadell, que té com a objectiu referenciar i catalogar els conjunts arquitectònics i els edificis industrials de la ciutat, així com conèixer-ne l’estat actual de conservació i millorar-ne la preservació, la difusió i l’estudi. Més informació.

District of the Future: projecte finançat per la UE amb l’objectiu d’augmentar l’eficiència energètica. Els districtes 4 i 5 han estat els triats a Sabadell per desenvolupar el projecte, amb tres edificis de referència: la central de recollida pneumàtica de Can Llong, l’edifici administratiu de Can Marcet i l’edifici d’habitatges Can Llong IV de VIMUSA. S’han proposat mesures d’eficiència energètica en aquests edificis municipals, que permetrien aconseguir una reducció d’entre un 30 i un 40% del consum d’energia i les emissions de CO2, així com a millorar la consciència i implicació de la ciutadania. Més informació.

Divendres 17 de juny

Les piscines municipals obren temporada. Més informació (bons, cursets, etc).

Exposició sobre la prevenció i control per evitar la proliferació del mosquit tigre, al centre cívic de Sant Oleguer fins al proper 4 de juliol. Més informació i guia de l’exposició.

2016_06_22 RAMON Cli9n7_UYAAQKgY

El regidor de Salut, Ramon Vidal, a l’exposició “El mosquit tigre: un veí que ens incomoda”.

Dilluns 20 de juny

Sabadell s’adhereix a la campanya de mobilitzacions amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades i endega tot un seguit d’activitats per commemorar-lo. Més informació.

El Servei de Promoció Econòmica Vapor Llonch ha engegat una nova iniciativa per dinamitzar l’ocupació, que consisteix en l’organització d’un espai de trobada entre empreses del sector de l’hostaleria i potencials treballadors i treballadores. Fins el moment s’han inscrit prop de 300 persones, que tindran un “cara a cara” amb 15 empreses del sector. La trobada està adreçada a persones que busquen feina en el ram de l’hostaleria. L’únic requisit necessari per assistir-hi és inscriure’s i portar còpies del currículum per lliurar a les empreses.

60 estudiants de 12 instituts participen enguany en el Campus Ítaca. El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que “amb aquests campus volem acostar el món universitari a nois i noies poc motivats o bé amb entorns socialment desafavorits, per tal d’estimular la seva motivació. Enguany hem incrementat els recursos per a aquest projecte, la qual cosa ha fet possible augmentar el nombre de places i de centres. Aquest tipus de polítiques són una prioritat per al Govern“. Més informació.

Les ofertes de treball gestionades al Vapor Llonch durant el primer quadrimestre del 2016 creixen un 43% respecte del 2015. La xifra de llocs de treball inclosos en les ofertes ascendeix a 798, pels 556 del 2015 i suposa una pujada del 44%. Durant tot el 2015 es van gestionar 1.006 ofertes de treball, amb un total de 1.730 llocs de treball, el que significa que en només un terç del 2016 s’han generat gairebé la meitat de les ofertes de tot l’any passat. En termes d’insercions laborals recollides, la xifra també ha augmentat en relació amb el mateix període del 2015, concretament un 33 % més (de 218 insercions fins l’abril del 2015 a les 289 recollides aquest any). Més informació.

Dimarts 21 de juny

Sabadell se suma a la celebració del Dia Internacional de la Música amb un programa d’activitats al carrer i a diversos espais de la ciutat. Programa.

Dimecres 22 de juny

Una trobada a l’Auditori del Vapor Llonch i el reconeixement a projectes de l’alumnat de cicles formatius tanquen oficialment el 35è curs de l’Escola Illa. Durant la trobada, el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha animat l’alumnat a “continuar potenciant la creativitat i continuar amb la voluntat de treballar en equip”, tal com han fet durant el seu pas per l’Escola Illa. Així mateix, els ha animat a “no perdre el bé comú. Els vostres professors i professores han fet la seva feina i molt més, impulsant i fomentant accions perquè tot funcionés millor. Per tant, us convido a continuar mirant pel bé comú, treballant per a vosaltres, però també per al bé col·lectiu”.

Dilluns 27 de juny

El Govern de Sabadell impulsa per primer cop a l’estiu cursos intensius d’anglès i tallers de suport a joves d’entorns desafavorits. Arribaran a 145 nois i noies de la ciutat. L’Ajuntament hi destinarà a l’entorn de 13.000€. Sobre aquestes iniciatives, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que “els entorns socioeconòmics condicionen en bona mesura el nivell d’èxit educatiu d’infants i joves. Aquests cursos d’estiu d’anglès i de suport tenen com a objectiu avançar cap a una major equitat i igualtat d’oportunitats a la nostra ciutat”.

Dimarts 28 de juny

Sabadell, s’adhereix a la nova Xarxa de Municipis LGTBI. Els municipis membres de la xarxa cooperaran i sumaran amb el compromís d’impulsar polítiques “multicolors”, on la diferència deixi d’estar sancionada, on la diversitat afectiva i sexual sigui un patrimoni col·lectiu, afirmant el dret a la vida, a l’amor, a la igualtat i la llibertat. La Xarxa de Municipis LGTBI s’ha presentat coincidint amb el Dia del Orgull LGBTI.

Dimecres 29 de juny

Els cincs patis d’escola que integren el projecte de Patis Oberts continuaran oberts duran l’estiu, amb l’objectiu d’oferir als i a les infants i joves un espai obert per jugar lliurement en condicions de confort i seguretat. Així, els patis de les escoles Andreu Castells, Espronceda, Juan Ramón Jiménez, Roureda i Teresa Claramunt continuaran obrint de dilluns a diumenge, a la tarda de 6 a 8, amb la presència d’un monitor o monitora que dinamitza l’espai amb propostes, en cas necessari.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que “els patis oberts que ofereix la ciutat són una oportunitat per al lleure d’infants i joves durant els mesos de juliol i agost. Es tracta d’una activitat que fomenta la relació entre ells i, per tant, la cohesió i la convivència. Són un bon recurs per a famílies que, per diverses circumstàncies, es queden a la ciutat durant l’estiu”. D’altra banda, el regidor ha comentat que “fins ara la valoració és positiva i esperem que aquest servei es vegi consolidat també durant les properes setmanes”.

Sabadell acull una trobada de la Xarxa Innpulso, formada per 53 ciutats i que té per objectiu reconèixer i impulsar les actuacions que en matèria de Ciència i Innovació fan les administracions locals.

Dijous 30 de juny

Sabadell disposa de tres nous panells electrònics informatius a les parades d’autobusos amb informació del temps d’arribada dels autobusos a la parada.

20160630 JOAN CmM9u0lWIAAAMBi

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, Joan Berlanga (al centre de groc), durant la presentació del dispositiu alimentari d’estiu.

L’Ajuntament i el Rebost Solidari cobriran les necessitats alimentàries de 829 menors, un 57% més que l’any passat. L’operació té en conjunt un cost de 105.926 € (d’aportació municipal i d’altres entitats i institucions). El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, Joan Berlanga, ha assenyalat que “quan parlem de lideratge , ens referim a què Sabadell encapçala polítiques de resposta social, com aquesta iniciativa per garantir l’alimentació dels infants durant les vacances. I ho podem fer perquè comptem amb un pressupost que ho preveu i perquè comptem amb unes entitats sempre predisposades a aportar el seu treball”. Més informació.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari