Què hem fet amb el teu vot al febrer?

Recull de les notícies més destacades del govern del canvi al mes de febrer de 2016

Dilluns 1

Procés participatiu per dissenyar el nou model de Festa Major de Sabadell

El Govern del Canvi posa a debat el model de Festa Major de la ciutat mitjançant un ambiciós procés participatiu que durarà un any. La ciutadania i les entitats de Sabadell col·laboraran en la diagnosi dels punts forts i els punts febles de la festa i en l’elaboració de propostes de millora. El procés s’iniciarà amb unes jornades el dissabte 5 de març, hi haurà discussió de grups de treball durant el mes d’abril i es durà a terme una enquesta ciutadana durant la Festa Major del 2016. Tot i que a la Festa d’enguany ja s’aplicaran els primers canvis, el resultat final tindrà efecte a la Festa Major de 2017.

Aquest procés participatiu se suma als processos ja engegats com la “Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat” i l’auditoria ciutadana “Posem llum a l’Ajuntament”.

> Llegiu aquí més notícies de la setmana de l’1 al 7 de gener de 2016 <

Dimarts 9

Alcaldes i regidors del Vallès Occidental presenten a la delegada d’Ensenyament un manifest a favor de l’ensenyament públic

L’acte, impulsat per la Coordinadora d’Ensenyament Públic Vallès Occidental (CEPVOC), ha tingut lloc als Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental a Sabadell. A la presentació hi ha assistit l’alcalde de Sabadell i el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, regidor d’Educació i membre d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, els quals han lliurat el manifest a la delegada dels Serveis Territorials d’Ensenyament, conjuntament amb alcaldes i regidors de la comarca i altres representants de moviments de base de l’ensenyament públic.

El regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha afirmat que “els municipis volem ser actors i partícips també de la planificació educativa. Ens avala un manifest que té una àmplia representació de la comunitat educativa del Vallès Occidental”. I ha afegit que “volem avançar cap a un model que garanteixi la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació”. Més informació: Ens sumem al Manifest en defensa de l’Escola Pública als municipis del Vallès Occidental.

Dijous 11

Un total de 21 organitzacions d’Economia Social i Solidària s’integren al grup de treball de l’Ajuntament de Sabadell per impulsar el sector

Sabadell ha acollit la 1a Trobada d’Economia Social del Vallès organitzada per l’Ajuntament i el Consell Comarcal, activitat dirigida especialment a les cooperatives, les associacions, fundacions i societats laborals amb un clar component i interès social.

El regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell i membre d’Unitat pel Canvi, Eduard Navarro, durant la seva intervenció a la trobada ha assegurat que “hi ha factors que expliquen el perquè està prenent força el sector i va estenent-se pel conjunt de la societat. Des de l’Ajuntament ens marquem com a obligació acompanyar les iniciatives d’aquest àmbit i crear instruments per a que es consolidin i perdurin més enllà de qui governi. Per nosaltres això implica canvi de dinàmica entre institucions i entitats, veritables protagonistes de l’Economia Social i Solidària”.

Per impulsar el sector s’ha completat el primer diagnòstic de la situació actual de l’Economia Social i Solidària de Sabadell. El diagnòstic revela que Sabadell compta amb 194 iniciatives d’aquest tipus, la majoria pertanyents a la petita i mitjana empresa. Gairebé la meitat d’aquestes entitats són cooperatives, seguides d’associacions, fundacions sense ànim de lucre, societats laborals i un petit percentatge d’empreses d’inserció i centres especials de treball.

L’Ajuntament de Sabadell també ha realitzat el primer Mapa de Consum Responsable de la ciutat i és impulsor de la 1a Xarxa catalana de municipis per l’Economia Social i Solidària. Durant els propers mesos, des de Sabadell es preveuen desenvolupar noves actuacions com una Fira d’Economia Social i cooperativa per impulsar el creixement d’aquest sector al territori.

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa el Portal de Transparència Integrat al Portal de Transparència de la Generalitat de Catalunya

D’aquesta manera, la nova web inclou més informacions a disposició de la ciutadania, classificades en sis grans àmbits: Informació institucional i organitzativa, Plans i programes d’actuació, Normativa i actes jurídics, Contractació, Informació econòmica i Convenis i subvencions. A més, apareixen també com a destacats una bústia i un procediment per tal de fer efectiu el dret de la ciutadania d’accedir a la informació, en forma de documentació pública en poder de l’administració, i també un apartat on s’explicitaran els compromisos municipals de qualitat en la prestació dels serveis bàsics.

El Portal també inclou un apartat sobre el Pla d’Integritat municipal, que vol ser una eina de millora de la qualitat ètica de l’acció de l’Ajuntament i on s’inclouen espais destinats a potenciar la Participació de la ciutadania i a donar accés a les dades en poder de l’administració i la seva possible reutilització.

El Govern municipal entén la transparència com a element necessari en la construcció de l’ètica pública municipal”, ha explicat la regidora de Transparència i membre d’Unitat pel Canvi, Elena Hinojo qui, a més, ha afegit que ara amb aquest Portal de transparència “volem aportar totes les eines necessàries per a que la ciutadania disposi d’un millor coneixement de l’administració i, per tant, d’una millor capacitat per avaluar les actuacions públiques”. Portal de transparència de l’Ajuntament de Sabadell.

Regidors UpC

D’esquerra a dreta: Navarro, Hinojo, Berlanga i Vidal, regidors i regidora d’Unitat pel Canvi.

Divendres 12

El Taulí deixarà de derivar pacients tant a la Clínica del Vallès com a l’Hospital General de Catalunya

Així ho ha declarat el Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, durant la seva primera intervenció en la Comissió de Salut del Parlament. Des del Govern del Canvi celebrem aquest anunci, perquè sempre hem defensat que aquest servei havia de mantenir el seu caràcter públic, de qualitat i d’accés transversal, però atès que l’aturada de les derivacions suposarà l’absorció de l’activitat per part del Taulí, reivindiquem que s’augmenti la seva dotació pressupostària. Així mateix ho demanarà al Parlament el grup de Catalunya Sí Que Es Pot després de la visita de la diputada Marta Ribas al Taulí.

Acabar amb les llistes d’espera, el col·lapse de les urgències o el desviament de pacients a la xarxa privada o concertada, així com unes millors condicions laborals dels treballadors i treballadores de la Corporació, són prioritaris per al Govern de Sabadell i per al grup Parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot.

D’altra banda, els regidors d’Unitat pel Canvi, Ramon Vidal (Salut) i Joan Berlanga (tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura), han participat de la concentració que els treballadors i treballadores del Taulí han fet al mateix centre hospitalari. “Aquest govern és sensible a les reivindicacions dels treballadors i treballadores dels serveis sanitaris; els agents socials com la FAV, PATT, CE del Taulí ens trobaran al seu costat per millorar les condicions laborals. És per això que cal aglutinar els esforços per aconseguir reforçar i millorar els serveis sanitaris públics de la ciutat”, ha manifestat Vidal en finalitzar la concentració.

Llegiu aquí més notícies de la setmana del 8 al 14 de febrer de 2016 <

Dijous 18

El Govern municipal no contempla la continuïtat al Quart Cinturó

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat la licitació de l’estudi informatiu del Quart Cinturó en el tram que afecta Sabadell. L’Ajuntament considera que, enlloc d’això, l’Estat hauria d’invertir en solucionar la xarxa ferroviària del Vallès Occidental, el principal dèficit en matèria d’infraestructures de la comarca.

Divendres 19

36 beques d’anglès o francès per a joves en situació econòmica desfavorable

Amb l’objectiu d’afavorir l’aprenentatge de llengües estrangeres i la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, l’Ajuntament i 12 escoles d’idiomes de la ciutat han signen els acords de col·laboració per a la concessió de 36 beques per aprendre anglès o francès. Les beques s’adreçaran a alumnat de 2n cicle d’ESO, batxillerat i cicles formatius i inclouran la matrícula i l’import de les mensualitats corresponents a 2 nivells acadèmics consecutius, començant el proper mes de setembre.

En aquest sentit, Joan Berlanga, regidor d’Educació i membre d’Unitat pel Canvi, ha afirmat que “la col·laboració amb les escoles d’idiomes s’emmarca dins el pla d’èxit educatiu que estem preparant des de la regidoria amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania”.

Està previst que les properes setmanes s’aprovaran les bases que regulen la concessió dels ajuts.

Llegiu aquí més notícies de la setmana del 15 al 21 de febrer de 2016 <

Dilluns 22

Prop d’un miler de persones ja han participat en el procés Posem Llum a l’Ajuntament

893 ciutadans i ciutadanes han participat en la primera fase del Posem Llum a l’Ajuntament, que té per objectiu aconseguir un ajuntament totalment transparent i obert a la participació real de la ciutadania. Aquesta fase ha consistit en respondre un qüestionari per conèixer els temes concrets que la ciutadania considera importants a cada àmbit de treball.

La segona fase del procés Posem Llum a l’Ajuntament començarà el 27 de febrer. Es tracta de la fase d’anàlisi i propostes de canvi format per 7 trobades de diferents àmbits, que tindran lloc al Centre Cívic de Ca n’Oriac, on s’analitzarà l’estat actual de la ciutat i també es faran propostes de millora. Les persones interessades encara es poden inscriure a través del web municipal fins a la mateixa setmana de la celebració de cada jornada.

Llegiu aquí més notícies de la setmana del 22 al 28 de febrer de 2016 <

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari