Quinzena del 4 al 17 de juny

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Quinzena del 4 al 17 de juny de 2018


Notícies destacades del Govern de Canvi


Dilluns 4

• Més de cinquanta educadors d’escoles bressol municipals a la cloenda del projecte de coeducació. Més informació.

• Un total de 34 persones en atur tornen a treballar amb el programa Orienta+30 fet a la Biblioteca del Nord. En aquesta ocasió, el projecte ha sortit de l’edifici del Vapor Llonch i s’ha desenvolupat a la biblioteca, al barri de la Plana del Pintor. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, “s’ha descentralitzat, així, un servei d’acompanyament de persones en el seu procés de recerca de feina per fomentar alhora que el veïnat dels districte tingui un al·licient més per participar-hi“. Més informació.

• Sabadell triplica les instal·lacions solars fotovoltaiques en equipaments municipals i redueix gairebé un 3% el consum de gas i electricitat. Més informació.

De8uFT1XcAEFiot

Dimarts 5

• L’Ajuntament construirà vuit pistes de botxes a la plaça de la Llibertat. Més informació.

• Alumnat de les escoles Arraona, Creu Alta, Xaloc i Sant Nicolau presenten les conclusions del treball fet durant el curs sobre el rodal. Sobre els espais naturals que envolten la ciutat, Berlanga ha comentat als infants que “hi ha molta gent que no coneix el rodal o potser només en coneix una part i hi ha molt per descobrir. Cal potenciar la seva difusió i posar en valor la particularitat que comporta tenir tot aquest espai natural al voltant de Sabadell, una sort que no tenen la majoria de grans ciutats“. Tot un espai que conjuntament hem de cuidar. Més informació.

✚ Regidors d’UpC participen a l’Assemblea de Catalunya En Comú del Vallès Occidental.

 Joan Berlanga a la presentació de l’alumnat de l’Institut Escola Industrial dels resultats de la feina feta dins l’activitat El Patrimoni al DesQobeRt, del programa Ciutat i Escola. Han estudiat passat i present del Passeig de la plaça Major i també han donat algunes idees per al futur.

DfAOf4aXUAEz_F0

Dimecres 6

• Jornada de Portes Obertes al Servei d’Informació, Atenció i Acompanyament LGTBI. Més informació.

• Can Rull és el barri que acollirà el tret d’inici de la Festa Major 2018. Més informació.

• L’Ajuntament de Sabadell participarà en el projecte europeu Magneto de lluita contra el delicte organitzat. Més informació.

• L’Ajuntament acompanya el veïnat del bloc de Ca n’Oriac on es va produir un accident mortal, per agilitar que tornin a casa. Més informació.

Dijous 7

• Sabadell homenatja dues germanes menors assassinades per l’exèrcit nazi durant la massacre a Oradour-sur-Glane. Més informació.

• L’A-cordant tanca el curs amb una actuació de l’alumnat participant i l’Orquestra Simfònica del Vallès a La Faràndula. Més informació.

• El nou Pla Local d’Habitatge garantirà que tota la ciutadania pugui disposar d’un habitatge digne. Més informació.

• Lliurament de premis del 38è Concurs Literari Joan Oliver per a nois i noies d’11 a 18 anys. Més informació.

DfHFDDyW4AAXPVN

✚ Eduard Navarro a la trobada de 37 entitats del Vallès Occidental, que han aprovat una estratègia conjunta per reactivar la industria en la nostra comarca. L’acord s’ha signat en el marc del Pacte per la Reindustrialització.

DfFaGWDXkAAI9Ak

Divendres 8

• El Lecxit, que reforça la comprensió lectora amb el suport d’un voluntari, ha comptat enguany amb 37 infants. el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, que ha comentat que “sortosament a la ciutat hi ha moltes persones que de manera altruista destinen el seu temps als altres i a projectes per al bé comú. Algunes són voluntàries i voluntaris del Lecxit, que contribueixen a fer que els nens i nenes millorin la comprensió lectora. Sens dubte el millor retorn que tenen és el dels mateixos infants. Com a Ajuntament, però, també volem posar en valor i reconèixer la seva tasca”. Més informació.

lexic-imatge_7d17d1892199e292d9e2ad97012e3635

• L’Ajuntament obre diligències per esbrinar el responsable d’un abocament incontrolat al riu Sec. El tinent d’alcalde i el regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha manifestat que “tenir cura del rodal i del medi ambient és una prioritat per al nostre Govern, per això estem atents a l’ús responsable que en fem conjuntament“. I ha afegit que “ara el consistori demanarà explicacions per aquest abocament i farà que es revisi el protocol d’actuacions en relació amb la neteja d’aquests dipòsits“. Més informació.

 Eduard Navarro a l’acte d’homenatge i reconeixement a Patricio Peñalver, president de l’AVV de Ca n’Oriac, activista veïnal i del moviment LGTBI.

DfPpYLYWAAAalls

Dilluns 11

• L’Ajuntament convoca un nou concurs d’idees per convertir el parc del Nord en un gran parc urbà metropolità. Més informació.

• L’Ajuntament consolida un projecte que permet que joves universitaris guiïn els alumnes de l’Institut Jonqueres per afavorir que continuïn estudiant. Joan Berlanga, regidor d’Educació i tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, ha explicat que “el camí per avançar cap a l’equitat i l’èxit educatiu és un repte col·lectiu on participen administració, organismes, centres educatius, els alumnes, les famílies, entitats, etc. A tots, en aquest cas, s’hi ha sumat la implicació de joves, algun del mateix barri, que, fent de mentors, han esdevingut models d’èxit perquè altres nois i noies continuïn estudiant“. Més informació.

Dimarts 12

• L’Ajuntament dona suport a les persones que demanen una subvenció a la Generalitat per rehabilitar el seu habitatge. Més informació.

 Ramon Vidal present a la jornada de donació de sang al Parc Taulí.

lexic-imatge_7d17d1892199e292d9e2ad97012e3635

Dimecres 13

• El portal de feina sabadelltreball.cat publica anualment més de 1.000 ofertes laborals. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, “hem activat una campanya promocional a la ciutat del web sabadelltreball.cat amb l’eslògan El web on trobar feina i professionals per informar d’aquest recurs que pot ser d’ajut per al conjunt de la ciutat“. Més informació.

• L’Ajuntament publica una guia d’educació digital adreçada a les famílies. Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “la magnitud dels canvis que s’han produït els darrers anys en la manera de comunicar-nos ha fet possible una comunicació més ràpida i efectiva, però alhora comporta una sèrie de perills per a infants i joves. Ens trobem davant la primera generació de mares i pares que ha de gestionar aquesta nova situació i per això aquesta guia ha volgut posar sobre la taula inquietuds i dubtes de les famílies, oferint recursos perquè cadascú pugui trobar la millor manera de gestionar les noves tecnologies a casa i amb els seus fills i filles“. Més informació.

Enraonem d’Educació Digital?” Guia de testimonis i reflexions sobre la transformació digital de la vida familiar.

Sin título-1

 Joan Berlanga a la jornada «El futur serà elèctric (i sostenible)!», a la seu de l’Alliance Française.

Divendres 15

• L’Ajuntament de Sabadell manté els preus dels principals serveis públics des del 2015. Més informació.

Dfuh_KvXcAA0D80

• Amb les obres d’integració urbana dels FGC s’interromprà la circulació del tren entre les estacions de Can Feu | Gràcia i Sant Quirze aquest estiu. Més informació.


També


ARTICLE de Joan Berlanga: “El camí fet i el que queda per fer: 3 + 1 anys a l’Ajuntament“.

Dfut1oBW0AAbLa1

 Recomanacions de Salut a l’hora de planificar un viatge internacional.

infografia_SALUT_estiu

 L’ajuntament recomana que es domiciliïn els rebuts dels tributs municipals.

Banner_Domiciliacio_Rebuts_9ce5a23634a0aaecddf36680da90413d

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari