Quinzena del 8 al 21 de gener de 2018

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Quinzena del 8 al 21 de gener de 2018


Notícies destacades del Govern de Canvi


Dilluns 8

• L’Ajuntament impulsa nous espais de participació al barri de Can Llong. Més informació.

Dimarts 9

• Comencen els treballs per al soterrament de les vies dels FGC i el nou espai públic que unirà Can Feu i Gràcia. Més informació.

soterrament1_cfc0633a620f3a2da59d43d864c26565

• L’Escola de Restauració es renovarà amb una nova aposta pedagògica. Més informació.

• El procés participatiu del pressupost 2018 escull una vintena de projectes per a la seva execució. Més informació.

Dimecres 10

• L’Ajuntament i els Jutjats acorden agilitzar les comunicacions entre les dues institucions en cas de desnonament. Més informació.

Dijous 11

• Plantats més de 150 arbres dels 500 que Sabadell tindrà nous al final de març. Més informació.

• Millora del parc fluvial del Ripoll amb l’eliminació de canya americana en un tram del riu. Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, ha destacat que “reafirmem el compromís del Govern amb la millora del parc fluvial del Ripoll i hi treballem perquè mantingui el màxim de qualitat. Per això eliminem regularment la canya americana, que és l’espècie invasora més perjudicial, ja que impedeix que hi creixin les espècies autòctones”. Més informació.

• L’Oficina d’Atenció a la Discapacitat donarà millor resposta a les necessitats de les 14.733 persones amb discapacitat de la ciutat. Més informació.

DTQFrR3WsAAFqOk

DTukX6aW0AEIMu_

Divendres 12

• L’Ajuntament engega una campanya informativa als comerços de la ciutat per assessorar sobre la normativa vigent. Més informació.

• Les escoles que participen en l’Agenda 21 Escolar Plus estalvien el 9,6% en consum d’electricitat. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Joan Berlanga, ha destacat que “el canvi climàtic és un problema global, sovint no prou visualitzat per la majoria de nosaltres, que cal que combatem cadascú des del nostre àmbit d’actuació. En aquest sentit, els centres escolars són un dels agents importants que treballen per aconseguir-ho”. Més informació.

DTwfQ6KWsAET4JY

• L’alumnat dels tallers de música i teatre a les escoles augmenta en més d’un 35% en un any i arriba a prop de 560 nens i nenes. Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “l’accés a la formació artística està, en molts casos, directament relacionat amb les possibilitats econòmiques de les famílies. Amb les propostes de música i teatre volem revertir aquesta realitat arribant a més infants, molts dels quals tindrien difícil assistir a activitats d’aquest tipus fora de l’escola”. Més informació.

• El 2018 serà l’any de la consolidació dels projectes de transformació per a la ciutat. Més informació.

DTXrM6oXkAAXCq4

Dilluns 15

• L’Ajuntament farà obres a l’avinguda de l’Alcalde Moix per solucionar els desperfectes estructurals del ferm. Més informació.

AlcaldeMoix_xarxes_6e655eaa9825667c4251aabd965cd8ed

Dimarts 16

• El pressupost 2018 destina 54,1 milions d’euros per posar al dia la ciutat i fomentar la cohesió social. Més informació.

Dimecres 17

• La Generalitat haurà d’abonar més de 4,2 milions d’euros per finançar les escoles bressol municipals entre 2012 i 2015. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, s’ha mostrat molt satisfet per la decisió del tribunal, i ha assenyalat que “era molt injust que els efectes de les retallades aplicades per la Generalitat al finançament dels serveis públics, com és el cas de les escoles bressol, els hauríem assumit els municipis i les famílies. Ara, amb aquesta sentència, es fa palesa l’obligació de la Generalitat de finançar el sosteniment dels centres públics de 0 a 3 anys”. Més informació.

Dijous 18

• Els serveis de l’Àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica incrementen en un 22% els recursos en tres anys i superen els 39,3 milions d’euros. Tal com ha explicat el tinent d’alcalde, Joan Berlanga, “un dels principals eixos del Pla de Mandat d’aquest Govern de Transformació és la defensa i protecció dels drets socials, amb polítiques que incideixin directament en la vida de les persones. Aquest és precisament l’eix vertebrador de l’Àrea de Drets de Ciutadania i Promoció Econòmica. Els drets socials són una gran prioritat i d’aquí aquest increment global de més del 22% dels recursos respecte de l’any 2015”.

20180118_120635

En matèria d’equipaments educatius, tal com ha explicat el tinent d’alcalde Joan Berlanga, també regidor d’Educació, “es comptarà amb més de 800.000 € d’inversió, és a dir 570.000 € més que l’any passat”.

20180118_120933

Segons ha comentat el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro “els ingressos previstos són un 12% superiors als de 2017 i això significa que es podrà escometre una major activitat”.

20180118_121946

Sobre les actuacions en matèria de Salut, el regidor, Ramon Vidal, ha volgut ressaltar “la importància del capital humà i això s’ha traduït dins la nostra regidoria amb més professionals que han fet possible, per exemple, la posada en marxa del SAID”. Més informació.

20180118_121525

• El servei de Mediació va gestionar 250 casos el 2017, amb un èxit de resolució superior al 80%. Més informació.

Mediacio2017_33f40eab7a96ebdef94d5aa58eadf9ec

Divendres 19

• Comença la temporada d’excursions de natura per a la gent gran. Més informació.


També


• Dijous 11: Joan Berlanga al concert de l’alumnat de l’orquestra A-cordant de l’escola de primària Joaquim Blume, que celebra els 10 anys.

• Divendres 12: Joan Berlanga es troba amb la direcció de l’escola Creu Alta i Ramon Vidal visita la cuina del Taulí.

DTWP4ubX0AEiqss

• Dilluns 15: Eduard Navarro participa al Consell de Districte 6. Ramon Vidal present a la concentració en favor d’unes pensions dignes i participa al Consell de Districte 1.

• Dimarts 16: Ramon Vidal participa a la Comissió de Direcció de Salut i Eduard Navarro a la Comissió Comarcal de Promoció Econòmica del Vallès Occidental.

• Dimecres 17: Ramon Vidal es reuneix al Taulí amb Acuna Patata, entitat de mares amb nens malalts.

• Dijous 18: Ramon Vidal es reuneix amb l’equip de la regidoria de Salut i amb les concessions funeràries de Sabadell i al concert d’AVAN celebrat a Sant Cugat, per recaptar fons per aconseguir un vehicle adaptat.

• Divendres 19: Joan Berlanga a la presentació de la cooperativa de consum El Rodal i Eduard Navarro a l’acte de Sant Sebastià del Gremi de Fabricants.

• Recomanacions de l’OMIC a l’hora de fer compres en època de rebaixes: llegir.

 

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari