Seguim apostant per un govern d’esquerres ampli i estable

Unitat pel Canvi confia que l’adhesió de Sabadell a l’AMI pugui deixar de ser un obstacle per entrar a formar part del govern de Sabadell. Ho ha explicat Joan Berlanga en roda de premsa davant l’Ajuntament.

Fa tres mesos el projecte Unitat pel Canvi naixia fruit de la capacitat d’agrupar diferents forces d’esquerres en un nou espai social i polític, una realitat llargament reclamada a Sabadell per la ciutadania. Tan és així que el 24 de març Unitat pel Canvi va esdevenir segona força a les eleccions municipals i ha estat decisiva per tancar l’etapa Bustos a la ciutat, com es va evidenciar al Ple municipal de fa 10 dies, en que els quatre regidors de la confluència van ser imprescindibles per la investidura del nou alcalde.

A tot això s’ha referit el portaveu de la confluència, Joan Berlanga, per qui aquests dies “són clau per la ciutat”, per defensar que “ara i en aquestes circumstàncies la ciutat necessita un govern d’esquerres ampli i estable, amb unes clares prioritats socials”. Un govern que actualment compta amb vuit regidors d’ERC i la Crida i que arribaria a 12 (a un de la majoria absoluta) amb la incorporació d’Unitat pel Canvi.

De fet, Unitat pel Canvi a Sabadell és part i subscriu la major part de l’acord de govern actual, tal i com va aprovar l’assemblea del dia 6 de juny. No així, i aquest ha estat un dels principals motius per no haver entrat encara, l’entrada de Sabadell a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) sense una consulta a la ciutadania. Amb tot, Berlanga s’ha mostrat optimista amb les converses que estan mantenint les tres forces d’esquerres per superar aquest obstacle: “en els darrers dies ERC i la Crida han expressat que l’AMI no pot ser un obstacle i nosaltres esperem que així sigui i que ho podem resoldre“, ha explicat.

Berlanga també ha defensat que la gent d’Unitat pel Canvi està preparada, il·lusionada i disposada a formar part d’aquest nou govern del qual, ha dit, “ens sentim imprescindibles”. “Perquè som la segona força més votada, per la nostra àmplia representació a tots els barris de la ciutat i perquè combinem l’empenta de molta gent nova que vol treballar per la ciutat i el patrimoni de l’experiència de partits que ja han governat, i molt bé, aquesta ciutat”.

És per tot això que Unitat pel Canvi confia, amb cautela, que en els propers dies un nou govern d’esquerres comenci a governar a Sabadell: “hem demostrat ser molt responsables i generosos políticament amb la ciutat i el mateix esperem de les altres forces polítiques”, ha conclòs Berlanga.

Membres d'Unitat pel Canvi durant la roda de premsa

Membres d’Unitat pel Canvi durant la roda de premsa

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari