Setmana de l’1 al 7 de febrer

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana de l’1 al 7 de febrer de 2016

Notícies destacades del Govern del Canvi:

Dilluns 1

Procés participatiu per dissenyar el nou model de Festa Major de Sabadell

El Govern del Canvi posa a debat el model de Festa Major de la ciutat mitjançant un ambiciós procés participatiu que durarà un any. La ciutadania i les entitats de Sabadell col·laboraran en la diagnosi dels punts forts i els punts febles de la festa i en l’elaboració de propostes de millora.

El procés s’iniciarà amb unes jornades el dissabte 5 de març, hi haurà discussió de grups de treball durant el mes d’abril i es durà a terme una enquesta ciutadana durant la Festa Major del 2016. Tot i que a la Festa d’enguany ja s’aplicaran els primers canvis, el resultat final tindrà efecte a la Festa Major de 2017.

Aquest procés participatiu se suma als processos ja engegats com la “Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat” i l’auditoria ciutadana “Posem llum a l’Ajuntament”.

Dimarts 2

Sabadell evita el tancament de 30 empreses amb el programa Reempresa

Reempresa, impulsat per la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, tracta d’evitar el tancament d’empreses econòmicament viables i la destrucció de llocs de treball, donant noves oportunitats a les persones que prefereixen continuar un projecte en marxa, facilitant que nous emprenedors prenguin el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

A Sabadell s’ofereix assessorament des del Vapor Llonch per als cedents d’empresa i pels reemprenedors, sobre les característiques dels processos de compra i venda d’empreses i per a l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió. Com ha manifestat el regidor de Treball i Empresa, i membre d’Unitat pel Canvi, Eduard Navarro, “és una bona notícia per Sabadell poder evitar el tancament de 30 empreses i continuarem treballant en aquesta línia”. Més informació a Reempresa i a Sabadell Empresa.

Els municipis de l’àrea del Taulí insten la Generalitat a constituir la taula de diàleg sobre la situació sanitària del Vallès Occidental

Els municipis de l’àrea d’influència del Taulí (Badia, Barberà, Castellar, Cerdanyola, Polinyà, Ripollet, Sant Llorenç Savall, Sentmenat i Sabadell) insten el Conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, a constituir la taula de diàleg per abordar la situació sanitària de la comarca, donant compliment a la resolució del Parlament de Catalunya del 28 de maig 2015, per a la constitució d’una taula de diàleg formada pels ajuntaments, el departament de Sanitat, el CatSalut i una representació de la direcció i de treballadors i treballadores de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Davant de la infradotació sanitària de la comarca, tant en l’àmbit de les infraestructures com en el de la quantitat de professionals sanitaris, aquesta taula de diàleg ha de servir per abordar els problemes constants que es deriven d’aquestes mancances, com les llistes d’espera, el col∙lapse de les urgències o el desviament de pacients a la xarxa privada o concertada.

També

L’Ajuntament i la Fundación Secretariado Gitano signen un acord per afavorir l’ocupabilitat, la incorporació de les persones al món laboral i la promoció de la millora de l’èxit educatiu d’infants i joves. Més informació.

Sabadell celebra el Carnaval amb una gran quantitat d’activitats. Més informació.

Sabadell ratifica un conveni amb l’Obra Social ”la Caixa” de foment de la inserció laboral de col∙lectius en risc d’exclusió. Segons el conveni, el Vapor Llonch consolidarà i ampliarà les accions que en aquests moments ja desenvolupa en benefici d’aquests col∙lectius per accedir al mercat. Més informació.

El Govern confeccionarà un reglament per regular la tarifació social de l’autobús a Sabadell. La proposta serà adequada a la normativa vigent, viable, actualitzada a la situació socioeconòmica actual i amb l’objectiu de desenvolupar politiques que facilitin l’accés de diferents col·lectius socials amb dificultats econòmiques al servei de transport d’autobusos urbans.

L’Ajuntament cedeix l’Espai Polivalent del Nord perquè els afectats de Funnydent es reuneixin i, des de l’endemà mateix del tancament de la clínica, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) està proporcionant assessorament per efectuar les reclamacions pertinents. Infografia. Més informació.

L’Ajuntament edita una nova Guia Tributària amb un disseny i continguts més clars, amplis i entenedors, amb les dades sobre els principals impostos i taxes municipals, el calendari fiscal, les diverses formes de pagament i informació de les bonificacions i incentius fiscals, amb l’objectiu de poder millorar la informació i l’assistència tributària a la ciutadania. Guia Tributària Sabadell 2016.

Sabadell ostentarà una vicepresidència a l’associació Àmbit B30, que engloba a 23 ajuntaments que han acordat definir una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, organitzacions empresarials, sindicats i administracions per potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn l’eix de la B-30, per posicionar-la com una de les regions industrials amb més potencial innovador de l’estat.

About the Author: assembleaoberta

1 comentari

  1. Pingback: Què hem fet amb el teu vot al febrer? |

Deixa un comentari