Setmana del 13 al 19 de març de 2017

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 13 al 19 de març de 2017


Notícies destacades del Govern del Canvi


Dilluns 13

• L’Ajuntament adjudica les obres del carril bici de la ronda de Ponent i els treballs per construir una rotonda a la cruïlla amb la carretera de Terrassa i la rambla d’Ibèria. Aquestes obres iniciaran la transformació de l’Eix de Ponent (de pl. d’Espanya a pl. del Mil·lenari).

Dimarts 14

• L’Ajuntament adjudica sis habitatges de lloguer a famílies que es troben en situació d’emergència residencial.

• L’Ajuntament reivindica el paper de la dona en l’esport i reclama una major visualització amb accions per afavorir la pràctica esportiva en les dones. Més informació.

Dimecres 15

• L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Sabadell va atendre prop de 7.000 persones durant el 2016. Més informació.

C69sw8AWsAAf0su

• Neix el Fòrum Salut, un espai per promoure el debat i la participació ciutadana en aquest àmbit. El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha remarcat que “amb el Fòrum pretenem establir mecanismes per ser més propers a la població i conèixer quina és la seva visió en aspectes de salut. Vull destacar, a més, que el Fòrum neix en el si del Consell Municipal de Salut, on s’ha definit tant el format com la temàtica d’aquesta primera edició”. Web del Fòrum Salut, més informació i inscripcions.

C68zj8mWwAIVILb

Ramon Vidal durant la presentació del Fòrum Salut

Dijous 16

• Obres de reparació al paviment de la Rambla i al passeig del Comerç.

• ESPECIAL FP

C7BsHO0WoAADPp5

• Sabadell acollirà a l’abril la primera fira comarcal de la Formació Professional, Apropa’t a l’FP, que tindrà lloc a la Fira Sabadell els propers 19, 20 i 22 d’abril. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha afirmat que “hem volgut donar un tomb a l’orientació a la ciutat i per això hem apostat per aquesta fira, que serà singular, àmplia, molt transversal i d’abast comarcal. Un esforç que cal agrair a tots els professionals implicats”.

• L’estratègia Sabadell Orienta, dins del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu, servirà per articular polítiques educatives transversals per lluitar contra l’abandonament escolar prematur.

• Des de Promoció Econòmica, es donarà a conèixer a la ciutadania i a les empreses i entitats tota l’oferta formativa que proposen el Centre de Formació Cal Molins i el Vapor Llonch. En aquest sentit, el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha fet èmfasi en el fet que “aquesta fira serà un punt de trobada entre el món empresarial i persones desocupades. Una bona eina que es posa en marxa en un moment socioeconòmic en què el nivell d’atur és molt elevat encara”.

Més informació i presentació.

C7CRFLYWsAEnM-o

Navarro (esquerra), Ferràndiz (centre) i Berlanga (dreta) durant la presentació d’Apropa’t a l’FP.

Divendres 17

• Un concert històric repassa la trajectòria dels 125 anys de l’Escola Municipal de Música.

• Sabadell participa en el projecte “Desenvolupament dels Programes Municipals de Mobilitat Elèctrica”, enfocat a crear un entorn favorable al vehicle elèctric.

• L’Ajuntament informa els veïns i les veïnes de les obres de transformació de l’eix de Ponent que començaran a l’abril.

La segona edició de MetallVallès, de promoció de l’ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica, incorpora novetats de millora. Més informació.


També


• UpC reclama a la Generalitat recuperar el finançament de les escoles bressol públiques municipals. La Conselleria d’Ensenyament va derivar 82 milions d’euros de l’escola infantil pública a l’escola concertada entre el 2012 i el 2014. Joan Berlanga, primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació de Sabadell, ha declarat que aquest fet “demostra que les prioritats d’aquest govern estan lluny de les prioritats de la ciutadania“. Llegir la notícia sencera.

• Dilluns 13: Joan Berlanga assisteix a la taula rodona “Socialització de llibres de text: diferents maneres d’organitzar-se” i Ramon Vidal a la presentació del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, estratègia 2017-2019. Els quatre regidors assisteixen a la inauguració de l’exposició “El PSUC compleix 80 anys” al centre cívic de Sant Oleguer.

• Dimarts 14: Ramon Vidal assisteix la conferència “El dret a la salut i la desigualtat social”, amb Toni Comin i Vicenç Navarro, i Joan Berlanga rep a alumnes del Collège Roland Garros, d’intercanvi a Sabadell amb l’Institut Arraona.

C63V1CxWsAA6YwU

• Dimecres 15: Joan Berlanga es reuneix amb la direcció de l’Institut Jonqueres i l’associació SECUNDE per valorar projectes en marxa.

• Dijous 16: Joan Berlanga i Eduard Navarro a la sessió de treball entre municipis i agents socioeconòmics per impulsar l’ocupació i la Formació Professional al Vallès i a la presentació de la fira Apropa’t a l’FP.

C7HlAwqXgAASg77

• Divendres 17: Eduard Navarro a la jornada del projecte Metall Vallès i Joan Berlanga al concert històric del 125è aniversari de l’Escola de Música i al lliurament de premis del 25è Concurs d’Estudiants de Fusta i Moble de Catalunya. Joan Berlanga i Juli Fernàndez es reuneixen amb la consellera Meritxell Ruiz, per parlar sobre planificació educativa a Sabadell.

C7Ir5X8XgAAtnwK

C7G8vFqXwAAmbnX

C7IHkkUXQAAD8hN

Diumenge 19: Joan Berlanga a la manifestació per una gestió pública i democràtica de l’aigua celebrada a Terrassa.

Ja ha començat la primavera! Un bon moment per repassar les recomanacions de la regidoria de Salut per a les persones al·lèrgiques al pol·len:

Ah! I recordeu que ja no és possible encendre foc en terreny forestal fins al 15 d’octubre.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari