Setmana del 16 al 22 de novembre de 2015

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 16 al 22 de novembre de 2015

Notícies destacades del govern del canvi:

Dilluns 16

El projecte Treball i Formació permet la contractació i formació de 69 persones

El Vapor Llonch impulsa, a través del projecte Treball i Formació, la contractació i formació de 69 persones, durant 6 mesos, la majoria de les quals són més grans de 45 anys i havien exhaurit la prestació per desocupació o subsidi. Totes les persones participants tenen un contracte i l’activitat laboral es combina amb la formativa. Així es proporciona experiència laboral i els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció al mercat laboral.

Dimecres 18

L’Ajuntament de Sabadell rebutja la instrumentalització política del Tribunal Constitucional

Després de la suspensió, per part del Tribunal Constitucional, de la declaració aprovada el passat 9 de novembre pel Parlament de Catalunya. Així, l’Ajuntament rebutja que qualsevol persona o càrrec públic pugui ser imputat o inhabilitat per donar acompliment a la Resolució, manifesta la convicció que Catalunya té el legítim dret a l’autodeterminació i es compromet a treballar perquè les catalanes i els catalans puguin decidir democràticament el seu futur.

Divendres 20

El Govern de Sabadell exigeix a la Sareb que destini els 244 pisos buits que té per emergències socials

El Govern engegarà un protocol municipal per desplegar la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència social en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. L’aplicació de la llei ha fet ja que 17 famílies de Sabadell puguin optar a lloguers socials, a un preu que s’estipula segons la renda familiar, i que s’ha establert en una franja que va d’entre els 23 als 200 euros mensuals. Per optar a aquest lloguer social, les famílies afectades han d’acomplir una sèrie de requisits.

També:

> El Vapor Llonch obre el període de sol·licitud de cursos adreçats prioritàriament a persones en atur, per una gran varietat de cursos que permeten en la seva majoria obtenir un certificat de professional. El ventall va des de l’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, la confecció i publicació de webs o l’eficiència energètica, fins la mediació comunitària o la creació o gestió de microempreses. Més informació a: http://www.vaporllonch.net/vaporllonc/FO2015-2016.asp

> Els estudiants del segon cicle d’educació secundària, batxillerat i de cicles formatius podran millorar el coneixement d’anglès gràcies a una nova edició del Concurs English Clips, que té per objectiu fomentar la participació i la creativitat en el camp de la llengua anglesa.

> L’Estruch acull la preestrena de Dancing Partners, programa internacional d’actuacions de companyies europees de dansa

> El Centre d’Atenció a la Dona ha atès més de 800 casos aquest any, el 70% dels quals estan relacionats amb la violència masclista

> El CNL de Sabadell i el Vapor Llonch organitzen un taller i un curs de català adreçat a un grup de 15 persones. Després d’una formació de 150 hores d’operacions bàsiques de cuina a l’Escola d’Hostaleria del Vapor Llonch, ara aquestes persones fan un taller de 25 hores per conèixer els principals conceptes i vocabulari d’aquest àmbit laboral i millorar les seves competències en llengua catalana, amb l’objectiu d’ampliar les possibilitats d’inserció laboral.

> Un total de 29 restaurants de Sabadell participen en la campanya Acaba’t el plat a casa, que pretén reduir el menjar que es llença al sector de la restauració, fomentant que el client es pugui endur en una carmanyola el que no hagi consumit.

> L’Ajuntament proposa 26 activitats per commemorar 6 dies internacionals dels Drets Humans:

– Dels drets dels Infants, 20 de novembre

– De les persones amb Discapacitat, 3 de desembre

– Dels Drets Humans, 10 de desembre

– Del Migrant, 18 de desembre

– De les Ciutats per la Vida – NO a la pena de mort, 30 de novembre

– De la Sida, 1 de desembre

> El 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, també es commemora el desè aniversari de la creació del Síndic Municipal de Greuges de Sabadell. L’acte tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre, a l’Auditori del Casal Pere Quart.

> CIPO inaugurarà a principis de 2016 una llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual al local cedit per l’Ajuntament al Complex Parc Central, que oferirà 20 places i substituirà, millorant les condicions de qualitat, dues llars-residència ja existents a la ciutat. El local cedit per l’Ajuntament té una superfície d’uns 440 m2.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari