Setmana del 22 al 28 de febrer

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 22 al 28 de febrer de 2016

Notícies destacades del Govern del Canvi:

Dilluns 22

Prop d’un miler de persones ja han participat en el procés Posem Llum a l’Ajuntament

893 ciutadans i ciutadanes han participat en la primera fase del Posem Llum a l’Ajuntament, que té per objectiu aconseguir un ajuntament totalment transparent i obert a la participació real de la ciutadania. Aquesta fase ha consistit en respondre un qüestionari per conèixer els temes concrets que la ciutadania considera importants a cada àmbit de treball.

La segona fase del procés Posem Llum a l’Ajuntament començarà el 27 de febrer. Es tracta de la fase d’anàlisi i propostes de canvi format per 7 trobades de diferents àmbits, que tindran lloc al Centre Cívic de Ca n’Oriac, on s’analitzarà l’estat actual de la ciutat i també es faran propostes de millora. Les persones interessades encara es poden inscriure a través del web municipal fins a la mateixa setmana de la celebració de cada jornada.

Més informació.

Dimarts 23

El Govern impulsa la mobilitat segura a l’entorn de les escoles

Amb un nou pla que parteix d’un estudi per analitzar individualment la situació de tots els centres educatius de la ciutat (escoles bressol, d’educació infantil i primària, instituts i centres d’educació secundària, batxillerat i cicles formatius). L’estudi, transversal entre les regidories d’Educació i d’Espai Públic i la Policia Municipal, es desenvoluparà al llarg de tot aquest any i comptarà amb la col·laboració de responsables i AMPA dels centres educatius.

Un cop es tinguin els resultats, s’analitzaran els punts de conflicte que es detectin i les possibilitats de cercar solucions i millores. Tal com ha explicat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, regidor d’Educació i membre d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, “l’entorn de les escoles a les hores d’entrada i sortida és un problema de ciutat, tant pel que fa a la seguretat com a la mobilitat, que des del Govern volem afrontar de manera transversal, conjuntament amb els centres educatius i les famílies”.

L’anada i tornada de l’escola és un moment especialment delicat pel que fa a la mobilitat, en el qual, en una franja horària molt concentrada, uns 41.000 alumnes i les seves famílies es desplacen dins la ciutat, fet que provoca una gran mobilització i concentracions de persones i vehicles.

Aquest procés també servirà per anar treballant conjuntament amb els centres educatius i les AMPA per avançar en l’àmbit dels “camins escolars”, que garanteixin una major seguretat als infants als entorns dels centres.

Dimecres 24

L’Ajuntament presenta millores pel curs 2016-2017 per a l’Escola Virolet i l’Institut Arraona

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, regidor d’Educació i membre d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, s’ha reunit aquest dimarts amb representants de la comunitat educativa de Can Llong i els hi ha traslladat que des del Govern “compartim la indignació amb vosaltres perquè l’Escola Virolet i l’Institut Arraona no disposin encara d’un edifici definitiu i continuïn als mòduls actuals. Treballem perquè la Generalitat inclogui el més aviat possible aquests dos equipaments en la seva planificació pressupostària”.

També des d’Unitat pel Canvi hem impulsat una Resolució al Parlament instant a la Generalitat a que construeixi ambdós equipaments, que presentarà Catalunya Sí Que Es Pot.

A l’espera que es pugui fer efectiva la construcció dels nous equipaments, l’Ajuntament de Sabadell ha proposat una sèrie d’accions per al curs vinent, que permetin millorar les condicions de les instal·lacions actuals, com per exemple que una part de l’alumnat dels centres pugui fer educació física a les instal·lacions del Club Natació a Can Llong.

Divendres 26

El Govern vol incrementar la igualtat d’oportunitats dels centres públics en l’accés al Ciutat i Escola

S’establirà un fons per a cada escola i institut, segons els diferents graus de complexitat dels centres i a la situació socioeconòmica de les famílies, perquè cap centre educatiu hagi de renunciar per motius econòmics a participar de les activitats del Ciutat i Escola, el programa municipal de propostes educatives que es generen a la ciutat perquè infants i joves complementin els coneixements que reben a les aules.

Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, regidor d’Educació i membre d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, que també ha explicat que “com a Ajuntament volem potenciar encara més la gratuïtat de les propostes incrementant el fons que faciliti la participació dels centres, sense que les famílies hagin de fer una despesa addicional, ja sigui per prendre part en l’activitat o per pagar el transport. Així mateix, en el marc d’aquesta mesura, pararem una especial atenció als centres d’especial complexitat”.

About the Author: assembleaoberta

1 comentari

  1. Pingback: Què hem fet amb el teu vot al febrer? |

Deixa un comentari