Setmana del 22 al 28 de maig de 2017

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 22 al 28 de maig de 2017


Notícies destacades del Govern de Canvi


Dimarts 23

• Sabadell remodelarà el Mercat de Campoamor en una experiència pilot i innovadora anomenada Linkmarket SBD, basat en l’intercanvi de productes de proximitat i de varietat intercultural. Més informació.

Dimecres 24

• Infants, voluntaris i famílies del programa Lecxit, de Lectura per l’èxit educatiu, es reuneixen en l’acte de cloenda de curs. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha valorat que “el Lecxit és una bona eina per promoure l’èxit educatiu. És enriquidor tant per a l’alumnat com per als voluntaris, afavoreix la relació entre persones de diferents edats i la cohesió social”. Més informació i web del Lecxit.

20170523_Cloenda_Lecxit tall

Berlanga (esquerra) a la cloenda de curs del Lecxit

• Sabadell renova la flota d’autobusos amb 14 vehicles híbrids, més sostenibles i menys contaminants. Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha explicat que “la inversió de més de 3 milions d’€ que el Govern municipal invertirà per renovar les flotes d’autobusos i de vehicles municipals ajudarà a reduir la contaminació en una ciutat, Sabadell, amb un alt índex de contaminació atmosfèrica“. Més informació.

DAk2e-HXYAA5IDr (2)

Berlanga (parlant) durant l’anunci de l’adquisició de nous autobusos híbrids

• L’estratègia de ciutat ‘Reiniciant Sabadell en xarxa’ aconsegueix reconeixement i finançament europeus. Més informació i Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral de Sabadell.

EstrategiaDusiTwitter2_002

Dijous 25

• Prop de 350 infants de sis escoles protagonitzen el concert solidari Cantem Àfrica. Més informació.

cartell_concert_25maig_cantem_2_pequeño

Detall del cartell del concert Cantem Àfrica

• Sabadell participa en el XXV Fòrum Local d’Educació, centrat en educació inclusiva i diversitat als municipis. Joan Berlanga ha subratllat que “el sistema educatiu i les ciutats tenen diferents graus de segregació escolar i des dels municipis hem d’assumir la nostra part de responsabilitat en la resposta a aquesta problemàtica” i ha valorat que “sense una educació inclusiva no hi pot haver una educació equitativa per a tothom”. Més informació i programa.

Forum_Educacio

Berlanga al XXV Fòrum Local d’Educació

• El codi ètic de l’Ajuntament de Sabadell estableix les normes de conducta dels càrrecs electes i gerents de les empreses públiques municipals. Segons la regidora de Transparència, Elena Hinojo, “hem treballat amb la voluntat d’aconseguir el màxim consens possible, ja que la millor garantia per al seu compliment és que les normes siguin compartides per tots els responsables. El propi procés de treball ja és una bona notícia doncs és la primera vegada que els responsables municipals reflexionem a fons sobre la ètica i integritat pública”.

20170525_111833

La regidora de Transparència, Elena Hinojo, durant la presentació del Codi Ètic dels Alts Càrrecs de l’Ajuntament de Sabadell

L’aprovació del codi ètic respon, segons Elena Hinojo, “a la voluntat del govern de desenvolupar una política sòlida d’integritat, amb accions que permetin enfortir l’actuació de l’Ajuntament des del compromís amb l’ètica pública i amb el convenciment que és la única manera de recuperar la confiança de la ciutadania molt malmesa en els darrers temps”. Més informació i Codi Ètic.

• Sens Solutions, premi Millor Empresa del Fòrum Cafè Aventura. El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha dit que “en aquests temps que ens toca viure hem d’aprofitar la nova economia basada en la col·laboració i en l’experiència col·lectiva, l’intercanvi de reptes, coneixements i propostes”. Més informació.

Divendres 26

• El Casal el Tallaret de la Creu Alta utilitzarà provisionalment el local de Cal Balsach, a l’espera de l’elaboració d’una nova concessió. Més informació.

Dissabte 27

• Segona Fira d’Economia Social i Solidària i Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, a l’entorn del Mercat Central. La mostra dóna a conèixer aquest sector que permet generar ocupació de qualitat i prioritza les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia. Els participants han estat cooperatives de treball, entitats sense afany de lucre o iniciatives d’inserció laboral, entre altres. Més informació i web de la Fira.

fess24

Detall del cartell de la Segona Fira d’Economia Social i Solidària i Festa del Comerç Just i la Banca Ètica


També


• Entrevista a Ramon Vidal a Ràdio Sabadell: “la presència del mosquit tigre a Sabadell està controlada i reduïda”.

• Dilluns 22: Els quatre regidors participen a la recepció d’entitats de Gent Gran a l’Ajuntament. Ramon Vidal es reuneix amb l’Associació de Veïns de Covadonga. Eduard Navarro dina amb l’Associació de San Sebastián de los Ballesteros i el seu alcalde i participa al Consell de Districte 6è.

• Dimarts 23: Elena Hinojo i Eduard Navarro assisteixen a la Comissió de Contractació. Eduard Navarro rep alumnes de Can Deu al Ple Municipal.

20170523_113340

• Dimecres 24: Ramon Vidal assisteix al Consell de Govern del Taulí.

• Dijous 25: Ramon Vidal es reuneix amb representants de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Club Natació Sabadell. Eduard Navarro al Vè Fòrum Emprenedoria. Els quatre regidors participen al Ple municipal ordinari de maig.

• Divendres 26: Joan Berlanga es reuneix amb el Consorci del Besòs per parlar de projectes de futur per millorar la Conca del Ripoll i Ramon Vidal present a la Festa Major del barri de Nostra Llar i es reuneix amb l’ICS per parlar sobre les obres del CAP de la Creu Alta previstes per l’estiu.

• Dissabte 27: Ramon Vidal a la I Jornada de Dolor Crònic a Sabadell i Eduard Navarro assisteix a la 2a Fira d’Economia Social i Solidària i Festa del Comerç Just i al lliurament de premis de la Final Nacional de gimnàstica rítmica.

• Diumenge 28: Ramon Vidal present a la II Cursa Sabadell corre pels nens i participa al reconeixement sorpresa a l’expresident de l’AVV de l’Eixample.

18738397_1356034001157181_8451658068804778474_o

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari