Setmana del 23 al 29 de novembre de 2015

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 23 al 29 de novembre de 2015

Notícies destacades del govern del canvi

Dilluns 23

223 persones en atur participaran en programes formatius i ocupacionals organitzats per l’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch

102 participaran en sessions formatives i 121, a més, tindran contracte laboral per obres i serveis d’interès general i social als seus propis barris (Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda, Les Termes, Can Puiggener, Torre-romeu , Poblenou i Can Roqueta).

L’Ajuntament aprova una aportació d’emergència pels camps de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria), afectats per les pluges torrencials d’octubre

La proposta parteix de Sabadell Acull Infants Sahrauís i Solidaris amb el Poble Sahrauí. Segons la Mitja Lluna Roja més d’11.000 famílies han perdut la seva llar.

Dimecres 25

L’Ajuntament, Creu Roja i Càritas activen l’Operació Fred per atendre les persones sense un lloc on dormir, en cas de gelades o risc de nevada

Davant la greu emergència social que pateix Sabadell s’atendran les persones que dormen al carrer quan hi hagi temperatures negatives. S’oferirà allotjament, dutxa, kit de descans, roba neta, sopar calent i esmorzar.

Sabadell commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

L’acte a la plaça Doctor Robert inclou una encesa d’espelmes, un minut de silenci en record de les víctimes de violència masclista i la lectura d’un manifest, entre d’altres activitats.

Dijous 26

Sabadell, Barberà i Castellar cooperen contra l’atur i per millorar la situació de la indústria metal·lúrgica

Els respectius ajuntaments s’uneixen per desenvolupar el projecte MetallVallès per promoure l’ocupació en sectors industrials i millorar la inserció laboral de persones a l’atur, sobre tot joves i majors de 45 anys. El projecte també busca millorar el sector metal·lúrgic del Vallès. L’equip tècnic de MetallVallès preveu superar la xifra de 200 persones i 100 empreses beneficiàries d’aquest projecte.

El Govern de Sabadell augmenta en un any un terç els ajuts de menjador d’escoles bressol i incrementa també els ajuts destinats als alumnes d’infantil, primària i secundària

L’Ajuntament de Sabadell incrementa les partides d’ajuts de menjador escolar. Enguany 3.390 infants i joves de la ciutat rebran ajuts, un 66,5% més que el curs passat. Tal com ha expressat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “tenim un ferm compromís en la lluita contra l’emergència alimentària i alhora volem garantir a tots els infants i joves totes les condicions que facilitin l’èxit educatiu i garanteixin la igualtat d’oportunitats. L’impuls dels ajuts és un primer pas, però som molt conscients que encara resulten insuficients per la situació d’urgència social que patim i cal continuar avançant”.

Dissabte 28

Sabadell commemora el Dia Mundial de la Sida assumint l’objectiu de l’ONU de posar fi a l’epidèmia l’any 2030

El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha explicat que “treballarem amb estratègies de prevenció i de conscienciació per arribar l’any 2030 a 0 noves infeccions, 0 morts relacionades amb la sida i 0 discriminacions”. El primer pas, per al 2020, és “l’anomenat 90, 90, 90, és a dir, incrementar fins al 90% la proporció de persones amb VIH que estiguin diagnosticades, fins al 90% el nombre de persones infectades en tractament i que, de les que estan en tractament, el 90% tingui càrrega viral indetectable” ha explicat Vidal. Entre el 2001 i 2014, es van registrar a Sabadell 267 infeccions.

També:

> En el marc de les activitats de col·laboració amb La Marató de TV3 se celebra l’acte “Fem Pinya per la diabetis” a la plaça de Sant Roc

> Nova edició del curs gratuït d’Agents Antirumors, que desmunta els prejudicis i estereotips sobre les veïnes i els veïns de procedències i orígens culturals diversos.

> #ElVoluntariatMouSBD: L’Ajuntament de Sabadell vol fer visible què és el voluntariat, quines entitats el desenvolupen i quines iniciatives socials impulsen voluntaris i voluntàries, amb accions per donar visibilitat al voluntariat a través de les xarxes socials i promovent el voluntariat entre la població.

> Sabadell tindrà 128 activitats de Nadal organitzades per 84 entitats i associacions, amb suport de l’Ajuntament, que vol sensibilitzar la ciutadania per gaudir d’unes festes més justes, solidàries, sostenibles i igualitàries.

> L’Ajuntament aprova un servei gratuït de transport urbà per als i a les alumnes del Districte 7 matriculats a l’Escola Agnès Armengol i a l’Institut La Serra.

> Sabadell commemora el Dia Internacional de Ciutats per la Vida dient NO a la pena de mort, amb la celebració d’un acte simbòlic i la participació de representats de la comunitat de San Egidi i d’Amnistia Internacional.

> Sabadell celebra la Festa de les Capacitats, acte central de commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, amb la lectura d’un manifest elaborat pel conjunt d’entitats que conformen el Consell Municipal de Persones amb Discapacitat. La resta d’activitats es van iniciar a mitjans de novembre i duraran fins al final del desembre.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari