Setmana del 24 al 30 d’octubre

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 24 al 30 d’octubre de 2016

Notícies destacades del Govern del Canvi

Dilluns 24

Nova edició del curs gratuït de gestió administrativa per a persones en atur amb certificat de professionalitat. Més informació i web del SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives).

Dimarts 25

L’Ajuntament de Sabadell reconegut per Oxfam Intermon per convertir-se en l’ajuntament que més ha avançat en ser territori lliure de paradisos fiscals.

El procés participatiu Construint Ciutat incorpora 4 nous projectes als 8 seleccionats inicialment. Més informació i llistat de projectes.

Jornada “Com afecta la llei de transparència a les entitats”. Elena Hinojo, regidora de Transparència, ha assegurat que aquesta jornada és “un pas més en el camí que compartim les entitats i l’Ajuntament, cap a una actuació pública més oberta, amb més participació, i amb el nivell de rendició de comptes que la ciutadania reclama”.

cvoxtw5wyaamouc

La regidora de Transparència, Elena Hinojo, durant la Jornada.

Alumnes de totes les edats participen en el Cicle de Cinema del Ciutat i Escola. Més informació.

Dimecres 26

El Programa de Formació i Inserció (PFI), que duu a terme l’Ajuntament de Sabadell a través del servei de Promoció Econòmica, engega una nova edició de cursos en els propers mesos. Més informació.

Lliurament d’horts municipals a persones amb rendes baixes i a dues entitats socials. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha afirmat que “amb aquesta iniciativa volem passar d’una horta bàsicament recreativa a una horta amb finalitats socials i oferir els horts municipals als col·lectius que més ho necessiten”. A més, Berlanga ha afegit que “aquests horts, a part de ser una manera d’obtenir aliments frescos, també tenen una funció terapèutica per a les persones que estan passant situacions difícils, especialment els aturats de llarga durada”.

cvotwvqwaaey4nl

Berlanga (centre) durant una visita als horts.

400 congressistes i 80 ponents participaran a Sabadell en el I Congrés de Pobresa Energètica, els propers 3 i 4 de novembre. Més informació i programa.

Sabadell es marca reduir en un 27% les emissions de CO2 en l’horitzó 2020. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha assenyalat que ”vivim temps de reptes globals i un d’ells és canviar la manera en què consumim i produïm energia, ja que el model actual és insostenible, i ens genera problemes ambientals, socials i econòmics. Amb aquest el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Sabadell (PAES) concretem els compromisos que adquirim com a ciutat per donar resposta a aquesta problemàtica”. Línies estratègiques i àmbits d’actuació.

cvy7bgqxeaavo_d

L’Arxiu Històric estrena canal a Youtube coincidint amb el Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual.

Sabadell participa a l’acte per reclamar el traspàs íntegre del servei de Rodalies al Govern de la Generalitat, en companyia de represemntats sindicals, d’entitats i polítics, com per exemple els 213 alcaldes i alcadesses d’arreu del país que hi han assistit.

Dijous 27

El projecte de recerca INMA i l’Ajuntament treballaran més estretament en el disseny de polítiques municipals. El regidor de Salut, Ramon Vidal, considera al respecte que “aquest és un projecte fonamental, en tant que proporciona la informació necessària per prendre les decisions més favorables per la salut dels nostres nens i nenes. En aquest sentit, els resultats dels estudis d’INMA han d’incidir en l’elaboració de diverses polítiques municipals, de la mateixa manera que ara ja es fa en el marc del Pla de Qualitat de l’Aire”. INMA – Infància i Medi Ambient és un projecte de recerca que estudia el paper dels contaminants ambientals en el creixement i desenvolupament dels infants. Més informació. Infografies sobre el projecte INMA. Reportatge a Ràdio Sabadell.

cvxetkmweaa336a

El regidor de Salut, Ramon Vidal (dreta), durant un dels actes al voltant del projecte INMA.

Divendres 28

Neix un programa per acostar la música i el teatre a infants de diferents barris de la ciutat, incidint sobre tot en els entorns més desafavorits. El tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que “la quantitat i la qualitat de la formació artística dels infants responen en bona mesura al poder adquisitiu i al grau de formació dels pares. Amb aquesta iniciativa, volem contribuir a revertir aquesta realitat afavorint una formació artística d’excel·lència a diferents escoles públiques de la ciutat”. Més informació.

cv2q91dusaazbtj

El regidor d’Educació, Joan Berlanga (centre), durant la presentació del nou programa musical.

Acabades les obres al parc del Nord. El parc ha quedat totalment obert a la ciutadania.

El nou model de policia de proximitat permetrà disposar de presència policial a tots els districtes a diari i de forma permanent. Més informació.

També:

Article de Ramon Vidal: “Ens calen més polítiques actives en Salut Mental

La Junta de Portaveus aprova per unanimitat la moció impulsada per Unitat pel Canvi per sol·licitar que Renfe publiqui els horaris dels trens adaptats de la línia R4.

Sobre l’aprovació de la moció de C’s proposant l’eliminació de l’IRPH a més de tres anys per adquisició d’habitatge lliure, Unitat pel Canvi va denunciar públicament la incoherència de la formació taronja perquè al Parlament Europeu va votar diferent.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari