Setmana del 25 al 31 de gener

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 25 al 31 de gener de 2016

Notícies destacades del govern del canvi:

Dimarts 26

“Controles?”, l’exposició sobre riscos i prevenció del consum de drogues inicia la campanya, “De què parlem quan parlem de drogues”

La iniciativa, de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, estarà del 26 de gener al 18 de febrer al Casal Pere Quart amb l’objectiu d’informar sobre drogues, prevenir-ne el consum i promoure actituds responsables. Més de 1.300 alumnes tenen programada la seva visita dinamitzada a l’exposició.

Pel regidor de Salut, Ramon Vidal, “aquest és un exemple de col·laboració entre administracions per a la millora de la salut pública. Cal seguir cooperant i creant els marcs adequats per desplegar polítiques de salut efectives. En aquest sentit, anunciem que ben aviat iniciarem el procés participatiu d’elaboració d’un nou Pla Local de Drogues, amb la voluntat de tenir-lo actiu de cara al proper curs acadèmic”.

23996665974_89b8f532c8_o

Ramon Vidal durant la inauguració de l’exposició

1a Cursa Solar de Sabadell, organitzada pel Gremi d’Instal·ladors i l’Ajuntament

Ha arrencat la 1a Cursa Solar de Sabadell, amb el lliurament de material a les escoles de Sabadell que participen en aquesta activitat organitzada per l’Ajuntament i el Gremi d’Instal·ladors. La cursa vol ser una plataforma divulgativa de l’activitat experimental vinculada a les energies renovables.

Els i les alumnes han de dissenyar i construir un petit vehicle solar sobre una base motriu comuna (motor i panell fotovoltaic) i competiran en una única jornada (10 de juny, en el marc de la Setmana de l’Energia), en què guanyarà l’equip que aconsegueixi millor puntuació en un seguit de proves.

Dimecres 27

Vimusa, l’empresa municipal d’habitatge, readmetrà dues treballadores acomiadades el 2014

Vimusa va posar en marxa un procés de reestructuració i l’anterior equip de govern va decidir prescindir de set llocs de treball. Dues de les afectades van presentar una demanda. Posteriorment hi ha hagut dues sentències favorables a les treballadores, que coincideixen a afirmar que els acomiadaments van ser nuls. L’actual govern valora com a positiu que la sentència reconegui els drets laborals de les treballadores.

Sabadell acollirà la 1a Trobada d’Economia Social del Vallès l’11 de febrer

L’activitat, adreçada especialment a cooperatives, associacions, fundacions i societats laborals amb un clar component i interès social, vol posar en contacte diferents agents del territori i donar eines per fomentar projectes col·laboratius conjunts.

El regidor de Treball i Empresa de Sabadell, Eduard Navarro, afirma que els resultats del primer diagnòstic fet a Sabadell sobre Economia Social i Solidària “indiquen la necessitat d’un major compromís dels ens locals amb aquest sector amb una gran rellevància local, generador d’ocupació de qualitat i que proveeix serveis únics enllaçats amb un nou model de desenvolupament”.

Per impulsar el sector, l’Ajuntament de Sabadell també ha realitzat ja el primer Mapa de Consum Responsable de la ciutat i ha estat un dels municipis impulsors de la 1a xarxa catalana de municipis per l’Economia Social i Solidària.

Dijous 28

La gimcana De què parlem quan parlem de drogues? arriba la propera setmana als alumnes d’ESO

Amb l’objectiu de donar informació, fomentar una actitud crítica i prevenir el consum de drogues entre els joves i adolescents, l’Ajuntament ha impulsat, un any més, la campanya De què parlem quan parlem de drogues?

Una de les activitats de la campanya és, precisament, una gimcana adreçada als alumnes de 4t d’ESO de tota la citat i que, de forma lúdica, permet als estudiants rebre informació sobre les drogues més consumides, reflexionar envers els motius del seu consum, trencar mites i creences i desenvolupar un esperit crític davant el seu comerç i la seva distribució. L’activitat, que es durà a terme entre l’1 de febrer i el 4 de març i consta aproximadament de 30 intervencions, estarà dinamitzada per monitors i monitores formats i supervisats per professionals dels departaments municipals de salut i joventut.

També

La Biblioteca Vapor Badia acull l’exposició itinerant del centenari de la Federació Catalana d’Atletisme. Del 27 de gener al 7 de febrer.

Es presenta el catàleg de l’exposició sobre el fotògraf Francesc Casañas i Riera al Museu d’Història de Sabadell.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) assessora a les persones afectades pel tancament sobtat de la clínica FunnyDent amb accions d’informació, assessorament i suport.

Al març es durà a terme la 15a edició del Curs d’Iniciació al Voluntariat per persones interessades a fer voluntariat o estiguin començant a col·laborar de forma voluntària en alguna entitat.

El Museu d’Art clausura l’exposició “Werens. Art urbà. Artistes sabadellencs contemporanis” amb una festa

El Museu d’Art tancarà 15 dies per pintar-lo de nou. Hi treballaran pintors en atur provinents del Vapor Llonch.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari