Setmana del 27 de febrer al 5 de març de 2017

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 27 de febrer al 5 de març de 2017


Notícies destacades del Govern del Canvi


Dilluns 27

• Totes les targetes de transport públic del 2016 de la ATM i de la TUS, vàlides fins al 31 de desembre de 2017.

Dimecres 1

• Els centres cívics de la Creu Alta – Cal Balsach i de Ca n’Oriac perllonguen l’horari d’obertura d’alguns dies fins a mitjanit. Més informació. 

• Tractament contra la processionària a diferents espais de la ciutat. Més informació.

• Acte en favor de la campanya de Nacions Unides #ZeroDiscrimination, per conscienciar la població i alertar-los que la discriminació pot comportar problemes de salut pública. El lema “Make some Noise” (fes-te sentir) insta a la població a defensar la vida en respecte i llibertat, perquè ningú no s’hagi de sentir discriminat en cap lloc i menys en entorns sanitaris. Web de la campanya d’ONUSIDA.

2017_03_01 Fes-te sentir 01

Ramon Vidal (segut a l’esquerra) donant suport a la campanya #ZeroDiscrimination d’ONUSIDA

• Una exposició sobre dones empresonades pel franquisme del 2 al 19 de març al Casal Pere Quart. L’exposició inclou el testimoni de Maria Salvó i Iborra, una activista antifranquista nascuda a Sabadell. Més informació.

• L’Ajuntament de Sabadell condemna els missatges transfòbics del bus d’Hazte Oír.

Dijous 2

• Sabadell signa una declaració municipalista a favor d’una contractació pública sostenible. També l’han signada Barcelona, Madrid, València, Badalona i Santa Coloma de Gramenet i s’hi ha afegit Sevilla i Pamplona.

Aquest document aposta per promoure la contractació pública responsable, que impulsi el teixit productiu local, doni accés a les pimes i promogui l’economia social i les empreses socialment i ambientalment responsables. Una contractació pública que sigui transparent, fiscalitzable, que penalitzi les males pràctiques empresarials i que contribueixi a un marc de competència on la contractació pública es basi en la qualitat, el valor social i l’eficiència, i no pas en la precarietat laboral i les pràctiques insostenibles.

Decla_2

Joan Berlanga (esquerra) durant la signatura.

Joan Berlanga ha afirmat que “per als municipis signants, aquesta és una oportunitat que cal aprofitar per generar marcs legals que permetin fer de la contractació pública una eina de transformació social i econòmica en un moment en què es dona molt de valor a la transparència”. I ha afegit que “es tracta d’una mostra més de com s’està materialitzant, en ajuntaments diversos, un nou paradigma de contractació pública estratègica i coherent amb el mandat de la Directiva Europea”. Més informació i contingut de la declaració.

Divendres 3

• El trenet del parc de Catalunya s’atura tres setmanes mentre es canvien les vies del circuit.

• Tractament contra l’escarabat del pi a 300 exemplars del parc de Catalunya.


També


• Unitat pel Canvi celebra amb reserves que Renfe publiqui els horaris de trens adaptats. Renfe anunciarà amb antelació els horaris de trens adaptats. La mesura arriba després de l’aprovació de la Resolució de Catalunya Sí que es Pot. Sabadell Centre única estació a Sabadell que publica els horaris, no està adaptada. Llegir la notícia sencera.

• Dilluns 27: Els quatre regidors d’UpC participen a la reunió de Govern i a la Sessió Informativa de Presentació del Pressupost 2017. També, Ramon Vidal es reuneix amb membres de l’Associació de Veïns de Can Llong per parlar sobre el barri i Joan Berlanga assisteix a la Junta de Govern Local.

• Dimarts 28: Els quatre regidors participen a la reunió dels Grups Municipals per tractar el tema del Reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges.

• Dimecres 1: Elena Hinojo rep al Ple municipal a alumnes de l’escola Pau Casals i Eduard Navarro es reuneix amb l’alcalde de Ripollet per parlar d’estratègies territorials.

d1a94867-518c-40fa-9f37-75f6826c5d68

• Dijous 2: Ramon Vidal es reuneix amb representants del Gremi d’Hosteleria. Eduard Navarro es reuneix amb el Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i també assisteix a la inauguració del Saló del Vehicle d’Ocasió Garantit.

• Divendres 3: Joan Berlanga a la Festa do Lacón del Centro Galego Nós i Ramon Vidal es troba amb membres de l’Associació de Veïns de Can Rull. Eduard Navarro es reuneix amb l’alcaldessa de Montcada per parlar d’estratègies territorials i també és entrevistat per TVE.

C5_qOjxWgAEm8_s

• Diumenge 5: Joan Berlanga participa al 2n Fòrum Educatiu de Sabadell.

C6D-4O2WMAAKTwu

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari