Setmana del 28 de desembre al 3 de gener

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 28 de desembre de 2015 al 3 de gener de 2016

Notícies destacades del govern del canvi:

Dilluns 28

L’Ajuntament iniciarà un projecte d’intervenció socioeducatiu integral als barris del Nord

Adreçat a infants i adolescents de 3 a 18 anys amb l’objectiu de millorar la cohesió social i reduir l’absentisme i l’abandonament escolars, treballant aspectes clau del seu desenvolupament com són la intel·ligència emocional, les competències socials, les capacitats educatives, l’orientació laboral i el treball amb famílies.

Amb aquest projecte el govern avança en la lluita contra els factors i les causes de la desigualtat i l’exclusió socials. Les accions es desenvoluparan a l’entorn de la Biblioteca del Nord.

Dijous 31

La neteja d’abocaments del rodal i del Ripoll costen a Sabadell més de 12.000€ mensuals

El 2015 s’han recollit 1.824 m3 de tot tipus de residus, sobre tot runes procedents de petites obres, mobles, roba i deixalles en general. També s’hi aboquen piles d‘uralita, material molt perjudicial per a la salut en inhalar-lo, que ha de ser retirat per una empresa gestora autoritzada.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha denunciat que “el rodal és un espai comú, ambientalment fràgil i que ha costat molt preservar i protegir. Si volem una ciutat amb un entorn amb espai natural cal que tots en fem un ús responsable”. Berlanga ha afegit que “l’incivisme ens surt molt car. I des del govern ens indigna destinar més de 3.000 euros cada setmana a recollir abocaments incontrolats, quan aquests diners podrien anar a reparar carrers o a les beques menjador, per exemple”.

Neteja

Joan Berlanga, al centre de la imatge, conversant amb agents de la Policia local durant la neteja del rodal.

Sabadell compta amb diversos espais on dipositar residus i altres materials. D’una banda, els punts blaus de Can Llong i del Parc Central del Vallès. A més, des de fa unes setmanes, funcionen dues noves deixalleries urbanes: una al carrer del Mont Blanc 36, a la zona nord de la ciutat, i l’altra a la zona sud, al carrer de Lope de Vega, 41.

També

125 persones reben diploma dels programes de formació i treball per a persones en situació d’atur, que l’Ajuntament de Sabadell desenvolupa a través del Vapor Llonch, en un acte presidit pel regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro.

Prop de 1.900 persones a la 5a Cursa de Cap d’Any “La Nostra”. El recorregut de la cursa, organitzada per l’Associació Esportiva Sant Silvestre de Sabadell i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, és de 5Km amb sortida i arribada a la plaça de la Creu Alta.

La Cavalcada de Reis 2016 tindrà un increment de participants respecte anys anteriors. Hi desfilaran més de 500 persones provinents de 20 entitats col•laboradores. El recorregut es farà per l’eix central de la ciutat de Nord a Sud, de 18h a 21h.

 

About the Author: assembleaoberta

1 comentari

  1. Pingback: Què hem fet amb el teu vot al gener? |

Deixa un comentari