Setmana del 29 de febrer al 6 de març

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 29 de febrer al 6 de març de 2016

Notícies destacades del Govern del Canvi:

Dilluns 29 de febrer

L’Ajuntament promou la col·laboració entre empreses per reduir residus aprofitant recursos sobrants

Els ajuntaments de Sabadell i Barberà del Vallès fomenten l’economia col·laborativa entre empreses dels polígons perquè cooperin entre si, mitjançant l’intercanvi de materials, energia i aigua, i compartint actius o mitjans logístics. Aquest model millora l’eficiència de l’ús dels recursos i redueix els costos de la producció, perquè minven els residus.

Tal i com ha explicat el regidor de Treball i Empresa i membre d’Unitat pel Canvi, Eduard Navarro, l’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, aposta per aquest model d’economia col·laborativa: “en aquest camí són fonamentals les associacions empresarials dels polígons que ajuden a difondre tot el que representa la simbiosi industrial”.

+info sobre la simbiosi empresarial.

Adjudicats cinc habitatges d’emergència social a famílies desnonades

Les famílies, en situacions d’especial vulnerabilitat, pagaran lloguers adaptats als seus ingressos. Els pisos lliurats provenen en molts casos de bancs.

Sabadell posa en funcionament l’equip de resposta ràpida a situacions d’emergència social, millorant la qualitat de l’atenció a les persones

La Regidoria d’Acció Social posa en marxa el Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES). Ubicat a la plaça del Gas 2, el nou dispositiu treballarà per detectar situacions que preocupen els veïns i veïnes, entitats, serveis i altres agents, abans que aquestes situacions de caràcter social s’agreugin, i atendrà de manera immediata qualsevol urgència o emergència social a la ciutat.

El nou espai compta amb unes instal·lacions per atendre millor a les usuàries i als usuaris, així com per afavorir la confidencialitat de l’atenció.

+info del nou servei.

Es tripliquen les sessions d’acollida per a persones nouvingudes

Amb un total de 37 sessions previstes per 2016 i una mitjana de 4-5 sessions cada mes, juntament amb els tallers de coneixement de l’entorn, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos inicials de català, tenen l’objectiu de garantir el coneixement de les persones nouvingudes dels diferents aspectes de la societat catalana i de Sabadell, aprofundint en els drets i deures i en els serveis que ofereix la ciutat.

+info de les sessions.

01 simbiosi

Eduard Navarro, Regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, gravant una de les entrevistes pel vídeo divulgatiu de simbiosi industrial.

Dimecres 2 de març

El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta acull una nova activitat per fomentar la cooperació empresarial

La xarxa empresarial OniOn, amb la col·laboració del Vapor Llonch, torna a oferir una nova activitat aquest mes de març adreçada a empreses emergents i de nova creació per fomentar la cooperació empresarial.

Actualment ONiON compta amb 150 empreses. L’associació integra tots els empresaris que es dediquin principalment a donar serveis a empreses i a persones, així com empreses del sector industrial.

+info i pàgina web de la Xarxa empresarial OniOn.

Nova etapa al Consell Escolar Municipal per repensar la ciutat en l’àmbit educatiu

El Govern aposta per treballar conjuntament amb el Consell Escolar Municipal (CEM) per repensar la ciutat en l’àmbit educatiu, fomentant el treball transversal i coordinat entre tots els agents que conformen la comunitat educativa, o que hi tenen relació, i la igualtat d’oportunitats.

Durant el plenari del Consell Escolar, el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura i president del CEM, Joan Berlanga, ha presentat les línies estratègiques de la Regidoria d’Educació: “el nou Govern de Sabadell tenim l’encàrrec de repensar la ciutat i un dels àmbits que volem treballar més en profunditat és el de l’educació, per avançar cap a un model amb més inclusió i igualtat d’oportunitats. En definitiva, treballar per l’èxit educatiu de tots els infants i joves. Tot plegat ho volem fer de la mà de la comunitat educativa”.

Així mateix, Berlanga ha afegit que “un dels exemples d’aquesta nova etapa serà la creació en el marc del Consell Escolar d’una comissió específica per redissenyar el Mapa Escolar, que analitzi les noves necessitats educatives de la ciutat i plantegi com s’hi pot donar la millor resposta, amb una distribució adient de centres que afavoreixi la cohesió social”.

+info de l’activitat del Consell Escolar Municipal.

També

Prop de 190 alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO estan treballant aspectes de mobilitat a Sabadell, mitjançant el procés participatiu “Els nois i noies tenen la paraula” organitzat per la Regidoria d’Educació dins el programa municipal Ciutat i Escola. + info.

El diumenge 6 de març quasi 400 persones corren a la Cinquena Cursa del Rodal de Sabadell, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató Sabadell. Organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Sabadell.

Les estacions de Ferrocarrils de Gràcia i de la Plaça Major entraran en funcionament al setembre, segons ha anunciat la Generalitat

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari