Setmana del 3 al 9 d’octubre

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 3 al 9 d’octubre de 2016

Notícies destacades del Govern del Canvi

Dilluns 3

Tret de sortida de la nova campanya informativa sobre habitatge: Defensem el dret a l’habitatge. Cap persona sense llar a Sabadell. Més info.

Dimarts 4

Taula rodona sobre experiències en economia social i solidària, a partir de les idees presentades al Fòrum Global de l’Economia Social de Montreal 2016, una iniciativa mundial que ha donat a conèixer diferents projectes d’èxit per impulsar models econòmics democràtics i més justs, que estiguin al servei de les persones.

Sabadell participarà en el projecte Panoràmic, l’estudi sobre el món associatiu de referència a Europa, que es promou des del Consell d’Associacions de Barcelona, l’Observatori del Tercer Sector, la Fundació Ferrer i Guàrdia i la Fundació Pere Tarrés amb la voluntat de conèixer la realitat de les associacions de la ciutat.

L’Ajuntament de Sabadell aprova el Catàleg d’informació municipal transparent. Tal i com explica la regidora de Transparència, Elena Hinojo, “és un pas més (…) per impulsar una nova governança amb criteris de transparència, rendiments de comptes, ètica pública i participació”. El catàleg no només inclou tota la informació que obliga la Llei, sinó, tal i com apunta Hinojo “té la voluntat d’anàlisi i revisió ja que estableix els mecanismes de control i rendiment de comptes cap a la ciutadania amb l’avaluació continuada” i, en especial, “permet que no sigui només l’administració qui es controli a si mateixa, sinó que sigui la mateixa ciutadania qui pugui exercir aquest control”.

Més de 2.000 infants visitaran l’Ajuntament aquest curs en el marc d’una activitat del Ciutat i Escola. En paraules de Joan Berlanga, “per al Govern és fonamental que la ciutadania s’impliqui en els afers públics. En aquest sentit, aquestes visites pretenen que els més joves coneguin l’Ajuntament i el seu funcionament”. I ha afegit que “a més, d’aquesta manera estem treballant amb l’objectiu que els i les escolars tinguin espais de participació, perquè la participació s’aprèn participant”.

cuafegnxyaa-zhi

Berlanga durant una visita escolar a l’Ajuntament de Sabadell. Foto: Ajuntament de Sabadell.

Dimecres 5

La Vela proposa tres espectacles internacionals de circ, aquesta tardor. Programa al web de l’Estruch.

Sabadell disposarà, els propers mesos, de dos nous centres de tarda als Merinals i a la zona nord, passant de 6 a 8. Als centres de tarda els infants i joves (que hi arriben a proposta d’educadors socials), reben un suport específic per estimular i potenciar el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’hàbits i responsabilitats personals i socials, com també fomentar o millorar els vincles familiars o comunitaris. En tots els casos, la intervenció té en compte la situació i etapa en què es troba l’infant o adolescent atès.

Dijous 6

Neix la primera Setmana del Voluntariat a Sabadell, del 18 al 28 d’octubre, amb l’objectiu de posar en valor i difondre el treball que duen a terme les entitats i el voluntariat de la ciutat. Programa.

cugzgnzwcaeatfg

Hinojo (dreta) durant la presentació de la Setmana del Voluntariat. Foto: Ajuntament de Sabadell.

Jornada de formació: Com afecta la llei de transparència a les entitats?, dimarts dia 25, a les 19h al Casal Pere Quart. L’objectiu és donar la màxima informació sobre la “Llei 19/2014 de Transparència, Accés a la informació pública i Bon govern” que imposa un seguit d’obligacions a entitats i associacions. Elena Hinojo, regidora de Transparència, ha explicat que aquesta jornada és “un pas més en el camí que compartim les entitats i l’Ajuntament, cap a una actuació pública més oberta, amb més participació, i amb el nivell de rendició de comptes que la ciutadania reclama”.

L’Ajuntament de Sabadell incorporarà 15 nous agents a les tasques de policia de proximitat. L’aposta pel model de policia de proximitat busca un contacte més directe amb la ciutadania, basat en el diàleg i la mediació per tal de preveure i resoldre els conflictes ciutadans.

Divendres 7

Sabadell serà la seu de la I Trobada de Joves antirumors que es celebrarà aquest mes d’octubre, amb l’objectiu d’incidir en la superació dels estereotips i els prejudicis culturals a través de la sensibilització social de les persones joves, desmentint els falsos discursos i rumors que s’estableixen en la societat sobre les persones migrades.

Sabadell acollirà els dies 10 i 11 d’octubre l’Assemblea General del projecte Triangulum. Més de 50 professionals europeus posaran en comú experiències i projectes en l’àmbit de l’energia, la mobilitat i les TIC.

El Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS) rep reconeixement en dos congressos internacionals. El PEAS planteja estratègies i accions a 10 anys vista per combatre els factors que generen exclusió a Sabadell.

La plaça dels Avis passa a dir-se de les Àvies i els Avis, reforçant així el sentiment d’identificació i representació de les dones àvies.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari