Setmana del 30 de novembre al 6 de desembre de 2016

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 30 de novembre al 6 de desembre de 2015

Notícies destacades del govern del canvi:

Dimecres 2

L’Ajuntament comença a preparar l’elaboració de les Cartes de Serveis

Amb una primera sessió de treball d’elaboració de Cartes de Serveis, documents on les administracions informen dels serveis que presten i es comprometen a mantenir un determinat nivell qualitatiu en la seva prestació. La llei de transparència, d’accés a la informació pública i bon govern, obliga a desenvolupar les Cartes de Serveis per als serveis públics bàsics, però el govern de Sabadell vol ampliar-ho a la totalitat dels serveis que ofereix l’Ajuntament. Elena Hinojo, regidora de transparència, ha destacat que “es tracta d’una de les primeres accions del compromís de transparència entre l’administració pública i la ciutadania”.

Dijous 3

La nova pista de patinatge ecològica oberta fins al 10 de gener

Al passeig de la Plaça Major . La instal·lació no utilitza gel, sinó un material sintètic idoni per a patinar. Suposarà un estalvi energètic respecte a anys anteriors (de 15.000 litres a 500 litres de gasoil i de 50.000 litres a 100 litres d’aigua).

Divendres 4

Segueix endavant l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI)

Amb la incorporació de 30 propostes fruit d’un primer procés participatiu obert a la ciutadania i la posterior aprovació al Ple municipal de desembre. Ara ho ha de valorar el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. Amb l’estratègia DUSI el govern vol repensar Sabadell de la mà de la ciutadania en temes tan importants com els mitjans de transport, les polítiques de transparència i participació, el model productiu de Sabadell o les polítiques locals d’habitatge i d’energia. Les propostes recollides a la jornada ciutadana que van tenir un grau més alt d’acceptació van ser les d’optimització de la cobertura del transport públic (especialment, l’autobús), la creació de vivers empresarials en l’àmbit agrari, esportiu, audiovisual i cultural, la promoció de noves indústries integrades a la trama urbana, la necessitat d’una nova planificació de la mobilitat i l’aparcament, la rehabilitació d’habitatge i el lloguer social d’habitatge, com la promoció de polítiques de simplificació administrativa i transparència.

El govern valora positivament la taula de coordinació entre municipis per plantar cara a les retallades en Sanitat

Hi són representants els 9 municipis de l’àrea d’influència del Parc Taulí. Servirà per coordinar les accions per recuperar els serveis afectats per les retallades al Taulí i altres serveis sanitaris. “Volem treballar conjuntament perquè el Taulí disposi de prou recursos per evitar problemes com el tancament de plantes o les llistes d’espera i que garanteixin unes condicions laborals justes per als professionals que hi treballen”, ha explicat el regidor de Salut Ramon Vidal. “També, però, volem abordar altres àmbits com l’atenció primària, el transport sanitari i l’atenció en salut mental”. El Ple de l’Ajuntament de Sabadell ja va aprovar per unanimitat una proposició per a la creació d’una taula de diàleg d’aquestes característiques el passat 24 de setembre.

 

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari