Setmana del 6 al 12 de febrer de 2017

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 6 al 12 de febrer de 2017


Notícies destacades del Govern del Canvi


Dilluns 6

Intercanvis pedagògics entre els i les professionals de les escoles bressol municipals de Sabadell, per reflexionar conjuntament, intercanviar experiències i afavorir el treball en xarxa.

L’Ajuntament precinta l’hípica de Ca n’Alzina, perquè el propietari hi duia a terme una activitat sense llicència i el planejament vigent no permet legalitzar-la.

Dimarts 7

Alumnat de l’Institut Ferran Casablancas participa en un intercanvi lingüístic i cultural amb una escola de Bucarest. El tinent d’alcalde, Joan Berlanga, ha comentat que “des de l’Ajuntament valorem molt positivament l’esforç que fa el professorat del departament d’idiomes per dur a terme intercanvis lingüístics i culturals amb centres d’altres països. Una tasca discreta i sovint poc valorada, però fonamental en la formació dels alumnes”.

2017_02_07 Intercanvi Ferran Casablancas

Alumnes i professorat de Bucarest acompanyats per Joan Berlanga a l’entrada de l’Ajuntament.

Definit el projecte consensuat per soterrar completament la línia del FGC, des de la rambla d’Ibèria fins al passeig de Can Feu.

Dimecres 8

La campanya De què parlem quan parlem de drogues posa l’accent en l’alcohol, el tabac i el cànnabis. El regidor de Salut, ha comentat que “actualment el consum d’alcohol ens preocupa especialment, tant per la freqüència d’ús, com per les formes de consum intensiu que s’adopten i, és clar, pels altres riscos que s’hi associen com la violència o els accidents. Promoure el sentit crític dels joves és fonamental a l’hora de minimitzar aquest consums de risc. L’equip de govern està compromès amb la promoció de la salut i la qualitat de vida. Afrontar el problema es parlar d´ell obertament”.

2017_02_08 RdP Pla drogues 01

Ramon Vidal (centre) durant la roda de premsa presentant el vídeo de la campanya “De què parlem quan parlem de drogues?”.

La campanya s’adreça a joves, famílies i docents amb un programa d’activitats destinades a la prevenció del consum de drogues i la promoció de conductes saludables.

De què parlem quan parlem de drogues

Dijous 9

Els centres municipals d’empresa arriben a un nivell d’ocupació superior al 90%. Més informació.

Solucionats els desperfectes causats per la ventada del 5 de febrer a Sabadell. Més informació.

La Policia Municipal disposarà de 13 vehicles nous, 6 de benzina, 5 elèctrics i 2 híbrids.

Els instituts públics de Sabadell compten amb un auxiliar de conversa nadiu per reforçar l’aprenentatge de l’anglès. El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que “la qualitat i la quantitat de la formació lingüística dels infants i joves depèn del poder adquisitiu i del nivell cultural de les famílies. Amb aquest programa volem revertir aquesta situació per avançar en l’equitat”.

2017_02_10 English 01

Joan Berlanga i Juli Fernàndez durant una de les converses en anglès.

I ha afegit que “és possible portar l’excel·lència als centres públics quan hi ha voluntat política i els pressupostos hi acompanyen, com es pot veure ara amb aquest pla i amb el projecte en què músics de l’Orquestra Simfònica entren a les aules“. Aquesta mesura forma part del Pla de Suport a l’aprenentatge de llengües.

2017_02_10 English 00

Altres mesures de suport a l’aprenentatge de llengües, impulsades des de la regidoria d’Educació.

Divendres 10

El Portal de Transparència triplica el nombre de visites al 2016, passant d’un total de 6.160 pàgines vistes l’any 2015, a 18.922 les pàgines visitades l’any passat.

L’arquitecte sabadellenc Jordi Núñez nou gerent de l’empresa Habitatges Municipals de Sabadell, SA (Vimusa), en substitució de Jordi Renom, que s’ha jubilat.

El soterrament d’un tram de la via entre Gràcia i Can Feu permet pacificar el trànsit i donar prioritat als vianants i les bicicletes. Aprofitant la urbanització de l’espai soterrat i els nous passos entre els dos barris, s’introduiran canvis en la mobilitat: evitar el trànsit de pas, reduir la velocitat a 20 quilòmetres per hora i donar prioritat als vianants i als ciclistes. L’Ajuntament ha publicat un díptic explicant la nova mobilitat a Gràcia i Can Feu.


També


Dilluns 6: Ramon Vidal a la recepció de càrrecs de la regió de la regió de Seidou (Guinea) i presenta els nous desfibril·ladors al Consell de Districte 1.

Dimarts 7: Joan Berlanga visita l’escola d’educació especial Bellapart i Ramon Vidal rep a l’escola Joan Sallarès i Pla, de visita a l’Ajuntament.

20170207_113001

Dimecres 8: Ramon Vidal es reuneix amb personal sanitari de les Urgències del Taulí.

Dijous 9: Eduard Navarro es reuneix amb representants de l’Associació de Veïns de Campoamor, per tractar diferents qüestions del barri, i Ramon Vidal participa al plenari del Consell de Salut.

2017_02_09ConsellSalut crop

Divendres 10: Joan Berlanga acompanya a la diputada de En Comú Podem, Aina Vidal, durant la roda de premsa al Casal Pere Quart, per denunciar l’afectació de les polítiques del PP en el sistema de pensions.

2017_02_10 RdP

Diumenge 12: Ramon Vidal a la 6a cursa solidària Corro contra el Càncer.

2017_02_12 Corro contra el càncer

 

Per cert! Ja has respost el qüestionari per a la construcció de la “Marca Ciutat de Sabadell”?

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari