Setmana del 7 al 13 de març

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 7 al 13 de març de 2015

Notícies destacades del Govern del Canvi:

Dilluns 7 de març

El Govern elimina la llista d’espera de l’atenció domiciliària per a persones amb dependència

Complint el compromís de llista d’espera zero, gràcies a un conjunt d’actuacions iniciades al novembre, quan es va decidir destinar al servei 107.000 euros de despesa addicional. Aquest 2016 l’atenció domiciliària rebrà una nova injecció econòmica de 164.000 euros extra.

Els CAP de Sabadell Sud i Creu de Barberà prescriuen activitats lúdiques i socials per a la salut

L’objectiu bàsic del Programa de Prescripció Social Sabadell Sud (PSUSS) és lluitar contra l’aïllament social i evitar la medicalització dels problemes de la vida, posant en contacte els usuaris del Centre d’Atenció Primària (CAP) amb els recursos que ofereix la seva comunitat.

La principal eina del projecte consisteix a acompanyar en la tria d’activitats lúdiques aquelles persones que presenten malestar emocional, símptomes lleus de depressió i ansietat i, sobretot, a les persones que tenen un risc d’aïllament social i té un caràcter col·laboratiu amb les entitats veïnals i socials que duen a terme activitats al districte. També compta amb la participació de les farmàcies del barri.

L’Ajuntament de Sabadell inicia els treballs del Pla d’Auditoria interna

En tres grans àmbits: l’auditoria econòmica, l’auditoria ciutadana i l’auditoria interna (anàlisi i revisió de l’organització municipal).

La primera fase consisteix en una enquesta anònima per la plantilla municipal per conèixer la seva opinió, amb l’objectiu d’identificar quins àmbits requereixen una revisió urgent segons els propis treballadors i treballadores. La segona fase pretén abordar la problemàtica concreta d’aquests àmbits i consistirà en unes sessions de treball en grups i dirigides per una persona professional externa. Després de cada fase, els mateixos treballadors municipals podran tenir accés als resultats de les diferents eines i mètodes de treball.

Per a Elena Hinojo, regidora de Transparència i Organització, “el conjunt de la plantilla té molta informació, precisa i de qualitat, fruit de l’experiència i el treball quotidià i és la millor font amb què podem comptar a l’hora de començar a treballar amb les fortaleses i debilitats de l’Ajuntament i, és per això, que volem implicar al màxim els treballadors i les treballadores en l’anàlisi i millora de l’organització”.

Dimarts 8 de març

El Patrimoni al desQobeRt: un programa del Ciutat i Escola

Un total de 60 alumnes de cinc centres d’ESO, batxillerat i formació professional de la ciutat participen en l’activitat El Patrimoni al desQobeRt, projecte d’aprenentatge i servei, l’objectiu del qual és que els i les participants treballin espais i elements patrimonials o singulars i s’impliquin en millorar la manera com aquests es presenten davant la ciutadania.

Cada centre ha escollit un espai o edifici de la ciutat i es centra en la recerca, de camp i d’arxiu, per acostar-se a la història del lloc des d’una perspectiva propera a les vivències dels ciutadans i ciutadanes. Es tracta d’explicar l’espai a través dels records, dels colors o dels canvis d’aspecte al llarg del temps. Tota la informació, fotografies i vídeos que els estudiants van elaborant s’inclouen en un blog i, al final del projecte, realitzaran anuncis de promoció dels espais.

Premi de 2.000 euros a la millor empresa o idea de negoci, al fòrum d’emprenedoria “Cafè d’Aventura”

Els i les participants podran presentar els seus projectes empresarials i conèixer altres experiències amb les que poder fer negoci. Aquest projecte es desenvolupa amb la col•laboració dels Ajuntaments de Sabadell, Barberà, Castellar i Sant Quirze i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels projectes innovadors i experimentals.

La proposta està oberta a companyies a punt de néixer o ja constituïdes amb menys de tres anys en funcionament i està especialment plantejada per donar suport a projectes innovadors amb un alt potencial de creixement i amb un cert valor tecnològic. Més informació i inscripcions.

S’obre al maig la sol·licitud de subvencions a empreses del metall per incentivar la contractació de persones en atur

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, preveu atorgar subvencions per fomentar l’ocupació en el sector de la indústria metal·lúrgica en el marc del projecte MetallVallès.
Les empreses que compleixin els requisits de les bases podran optar a rebre fins a 1.500 euros de subvenció per a la contractació d’una persona a temps complet durant un període mínim de 3 mesos. Més informació.

Sabadell commemora el Dia Internacional de la Dona amb un ampli ventall de propostes socioculturals

L’Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb la Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell i amb la participació d’una vintena d’entitats de la ciutat, presenta un programa que comprèn un total de 25 activitats socioculturals (teatre, conferències, xerrades, recitals poètics, recitals musicals, exposicions, tallers…).

El conjunt d’activitats, que venen de la mà de les entitats i de tota la ciutadania, van començar el 5 de març i s’allargaran fins a mitjans del mes d’abril. Consulta el programa.

La diferència entre la taxa d’atur femenina i masculina es torna a eixamplar amb la recuperació econòmica

Les dones representen el 50,3% de la població activa a Sabadell i el 53,8% dels estudiants universitaris residents a Sabadell són dones. Pel que fa a l’atur femenina, però, és del 17,4% sent superior a la masculina (15,5%). El 88,7% dels contractes laborals per a dones són temporals enfront del 85,6% del signats per homes.

Aquests són alguns dels principals indicadors socioeconòmics de la ciutat presentats per l’Observatori de l’Economia Local (OEL) de l’Ajuntament de Sabadell amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Dimecres 9 de març

Acord per conservar la Fàbrica Llagostera-Sampere, un element patrimonial important del segle XX del barri d’Hostafrancs.

Conservarà l’estructura i la xemeneia. L’actuació municipal i la col·laboració dels propietaris d’Esclat ha permès conservar, a més, els volums, les façanes i part de la distribució interior de la Fàbrica Llagostera-Sampere. Malgrat que els propietaris tenien la possibilitat d’enderrocar tot aquest element arquitectònic, quan l’Ajuntament es va assabentar que estava previst l’enderroc, va iniciar la negociació amb la cadena de supermercats Esclat.

Dijous 10

Bona acollida entre la ciutadania de les jornades de treball del procés participatiu Posem Llum a l’Ajuntament

Les sessions han comptat amb una mitjana de 40 participants i quatre taules de debat cadascuna. Els i les assistents poden inscriure’s als grups de debat, formats per unes 10 persones, el mateix dia de la jornada i segons la seva preferència.

Les temàtiques de cada taula sorgeixen de les diferents respostes que la ciutadania ha donat en els qüestionaris de la primera fase d’aquest procés participatiu. Els i les participants estan valorant positivament el procés perquè, segons diuen a una enquesta posterior a la jornada, troben un espai de posada en comú per conèixer altres realitats i inquietuds i, alhora, per opinar en àmbits molts complexes. Més informació. Properes dates i inscripcions.

S’inicia l’anàlisi i el debat sobre el model de Festa Major

Les bases de l’actual Festa Major es van posar als anys vuitanta, amb els primers ajuntaments democràtics, i ara s’està repensant de la mà de la ciutadania. Les conclusions de la jornada s’enviaran a totes i tots els participants i es penjaran en el blog d’aquest procés participatiu, perquè es pugui preparar la fase següent, que tindrà lloc els propers mesos.

250 nens i nenes participen en una plantada escolar al bosc de Castellarnau

Molt afectat per les ventades del desembre del 2014. El regidor d’Educació i Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Joan Berlanga, ha afirmat que “com a societat tenim per endavant grans reptes ambientals, als quals hem de donar resposta des dels municipis, intentant implicar la ciutadania i especialment els més joves, encoratjant-los perquè tinguin una actitud responsable, implicada i activa en qüestions mediambientals al llarg de la vida“.

02 Asens

La regidora de Transparència i Organització de l’Ajuntament de Sabadell, Elena Hinojo i el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens.

Divendres 11

Joves en atur, dinamitzadors esportius d’una Mini Olimpíada Escolar a Sabadell.

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, disposa d’un pla d’actuació dissenyat específicament per millorar les expectatives professionals de les persones menors de 29 anys. Enguany gràcies a aquest pla es preveu atendre més de 2.000 persones. En total s’invertirà 1 milió d’euros.

El Vapor Llonch té en marxa o iniciarà durant 2016 actuacions per a joves en què es combinarà la formació amb un contracte laboral per desenvolupar serveis per a la comunitat. En total 72 joves es beneficiaran fins a finals d’any d’aquests programes d’ocupació.

Amb aquesta acció es dóna una experiència formativa i laboral que pot reforçar a la vegada el compromís i implicació dels joves envers la societat”, ha explicat el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro

També

> Renfe licita les obres de millora de Sabadell Centre perquè sigui totalment accessible (amb nous ascensors, escales mecàniques, recreixement i perllongament d’andanes, i la instal·lació d’encaminaments a tota l’estació), es renovi i modernitzi el vestíbul i s’urbanitzin els accessos (amb la instal·lació d’una nova marquesina). També es millorarà la informació al viatger i l’enllumenat del vestíbul i les andanes.

> La regidora de Transparència i Organització de l’Ajuntament de Sabadell, Elena Hinojo i el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, mantenen una reunió de treball per trobar línies de col·laboració entre tots dos ajuntaments en l’àmbit de la Transparència. Les dues parts han mostrat especial interès en alguns temes específics, com el Codi Ètic pels alts càrrecs que s’està desenvolupant actualment, o el registre de grups d’interès, en què els dos ajuntaments han plantejat treballar de manera integrada amb el registre de grups d’interès de la Generalitat de Catalunya.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari