Setmana del 7 al 13 de novembre

Què hem fet amb el teu vot aquesta setmana?

Setmana del 7 al 13 de novembre de 2016

Notícies destacades del Govern del Canvi

Dilluns 7

L’Associació Gitana de Sabadell, amb la col·laboració de l’Ajuntament, edita el còmic “600 anys del poble gitano a Catalunya. Un poble dins d’un país”.

Obert, fins al 18 de novembre, el termini d’inscripció per al Concurs de Literatura Ràpida Microcontes 2016. Més informació.

L’Ajuntament estalvia gairebé 50.000€ mensuals en subministraments, més de 280.000€ durant els primers sis mesos del 2016 respecte a l’any anterior.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha afirmat que “el canvi climàtic és un problema global, però hem de ser capaços de donar-hi respostes concretes des dels municipis”. A més, ha assenyalat que “l’Ajuntament és un gran consumidor d’energia, però treballem i treballarem per millorar l’eficiència energètica i reduir les emissions, cosa que també es tradueix en una reducció de les factures que paguem entre tots els ciutadans”.

Es constitueix la coordinadora del Fòrum Salut Sabadell.

2016_11_07-forum-salut-sabadell

El regidor de Salut Ramon Vidal a la trobada del Fòrum Salut Sabadell

Dimarts 8

La campanya Relacions Sexuals sense Risc proposa accions per a la reflexió sobre afectivitat i sexualitat entre la població jove, del 28 d’octubre al 2 de desembre, a través d’accions d’informació i de reflexió sobre l’afectivitat i la sexualitat. Alhora es difonen els recursos de les entitats que treballen a la ciutat en la promoció de la salut sexual.

El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha manifestat que “la informació, en prevenció, tot i ser necessària no és suficient. Cal canviar actituds i també transformar la manera d’aproximar-nos a les relacions afectives i sexuals. Per això donem molta importància a la metodologia activa i que s’allunya del paternalisme. A més el programa d’activitats, a part de donar a conèixer els recursos comuns, que durant tot l’any poden fer servir els més joves, també inclou activitats per a professorat i mares i pares. Això, penso, és un aspecte a destacar”. Més informació.

2016_11_08

Ferràndiz (esquerra) i Vidal (dreta) durant la roda de premsa sobre Relacions Sexuals sense Risc.

Dimecres 9

Presentació del conte que inspirarà la nova Cavalcada de Reis. Es distribuirà conjuntament amb uns fanalets a les escoles que ho sol·licitin. Llegir el conte.

2016_11_09-nit-de-reis

El tinent d’Alcalde d’Acció Social i Cultura, Joan Berlanga (centre), durant la presentació del conte i el fanalet de Reis.

El Fòrum de Tecnologies i Innovació, dedicat a la indústria 4.0. Web del Fòrum.

2016_11_09-forum-tecnologies-innovacio-01

L’Alcalde de Sabadell durant la celebració del Fòrum de Tecnologies i Innovació, acompanyat del regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro (dreta).

Dijous 10

Tallers per promoure l’alimentació saludable entre els adolescents. Els tallers de cuina sense pares formen part del conjunt d’actuacions que impulsa la Regidoria de Salut per tal de prevenir riscos, promocionar la salut i uns hàbits de vida saludables entre la ciutadania.

Una cinquantena d’empreses han rebut el distintiu ‘Empresa amb Vàlua’, pel seu compromís amb Sabadell i amb la seva ciutadania, i perquè es preocupen del benestar del seu entorn i s’impliquen mitjançant la col·laboració amb les entitats de la ciutat.

2016_11_10-valua-01

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, durant el reconeixement a les empreses “amb Vàlua”

Vàlua és el nom de la plataforma d’entitats del Tercer Sector Social de Sabadell que, amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, treballen conjuntament pels drets, la igualtat d’oportunitats i la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social. En formen part: Actuavallès, Andi, Associació de Persones Sordes de Sabadell, Associació Ethos, Associació Juvenil Esquitx, Avan, Càritas, Centre Sara, Cerma, Cipo sccl, Creu Roja, Fundació Atendis, Fundació Ecom, Fundació Main, Fundación Secretariado Gitano, Salut Mental Sabadell, SCAI i Xalest.

Divendres 11

La Regidoria d’Educació presenta un nou web, estructurat amb la voluntat d’afavorir al màxim una consulta intuïtiva, ràpida i senzilla.

S’obren les inscripcions al Fòrum Educatiu de Sabadell, que reflexionarà sobre equitat, èxit educatiu i cohesió social, per debatre i fer propostes relacionades amb l’àmbit educatiu a la ciutat. Les inscripcions a la trobada es poden fer abans del 23 de novembre al web.

Ajuntament i Generalitat continuen compromesos en fer realitat la construcció d’un centre residencial per la gent gran a la ciutat.

Trobada de regidors del Govern amb la rectora Arboix i el vicerector de Relacions Internacionals de la UAB.

2016_11_11-uab

Un moment de la trobada.

Dissabte 12

Trobada de regidors amb l’Associació de Veïns de Can Puiggener, per tractar diferents qüestions del barri.

Presentació del Pla Estratègic d’Acció Social davant les entitats que han participat en la seva elaboració. Han pres part gairebé 270 persones en la seva elaboració (professionals, entitats i altres agents de l’àmbit social, experts en diferents matèries i representants polítics). El PEAS defineix estratègies i accions per abordar i lluitar contra els factors que generen desigualtat a Sabadell.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari