Unitat pel Canvi condemna l’atac feixista al mural de Vinader i crida a participar a l’acte d’homenatge d’aquest divendres

Aquesta passada nit el mural en memòria del periodista sabadellenc Xavier Vinader al centre cívic de Sant Oleguer, un grafiti que ha de ser inaugurat aquest divendres i que s’ubica en un dels murs exteriors de l’equipament, ha patit un atac per part d’un grup d’extrema dreta. Concretament, les persones atacants han fet pintades per sobre del mural amb proclames i símbols feixistes i hi han abocat pintura.

20170215 Mural Vinader

Així ha quedat el mural després de l’atac feixista.

Des d’Unitat pel Canvi a Sabadell condemnem rotundament aquest atac feixista que atempta contra una de les figures locals clau de la lluita antifranquista i en favor de la llibertat d’expressió i de premsa.

En aquest sentit, el regidor del districte 1 i membre d’Unitat pel Canvi, Ramon Vidal, que aquest matí ha valorat els danys in situ, ha fet una crida a participar de l’acte d’homenatge a Vinader que tindrà lloc aquest divendres a les 17.30 al centre cívic. “Fets com aquest atempten contra la convivència i la pluralitat de Sabadell i com a ciutadania hem de mostrar el nostre més rotund rebuig contra qualsevol intent de fomentar l’odi i trencar la cohesió social”, ha declarat Vidal, que també ha reivindicat la necessitat de seguir impulsant espais com aquest de recuperació de la Memòria Històrica.

20170215VidalvisitaVinadercrop

El regidor Ramon Vidal ha visitat el mural de Vinader per valorar els danys in situ.

L’acte d’homenatge es fa coincidint amb el 40 aniversari de la vaga general de 1976 a Sabadell, de la que el periodista en va fer un seguiment exhaustiu, i el 70 aniversari del naixement del propi Vinader.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari