Unitat pel Canvi participa a la Jornada sobre el Vallès Occidental de l’Entesa del Consell Comarcal

Aquest dissabte s’ha dut a terme la Jornada “Debats Vallès Occidental: Aspectes estratègics de política comarcal”, organitzada pel Grup de l’ENTESA del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

A la a jornada han participat, durant tot el matí, una vuitantena de persones dels grups que composem l’ENTESA (EUiA, Comuns, ICV i candidatures de confluències municipals), així com càrrecs institucionals d’Entesa a les diferents localitats del Vallès Occidental i membres de Podem, i un conjunt d’organitzacions socials que tenen presència en el territori i proposta d’àmbit comarcal.

Una nodrida representació de membres d’Unitat pel Canvi a Sabadell ha participat de la Jornada, encapçalats pels regidors de l’Ajuntament de Sabadell Joan Berlanga, Ramon Vidal i Eduard Navarro. En aquest sentit, Berlanga ha titllat la Jornada de “molt profitosa”, atès que “jornades com les d’avui, d’intercanvi de parers i propostes diverses, són imprescindibles perquè a partir del treball fet en aquests marcs plurals per compartir experiències, podem proposar millors solucions conjuntes per afrontar els reptes municipals que se’ns plantegen”.

Els debats han girat entorn a quatre àmbits: mobilitat, gestió de residus, polítiques d’ocupació, benestar i drets socials, que han comptat amb la ponència de persones expertes en els temes analitzats.

03-rotllana

Els tallers

Entre els temes debatuts als tallers han aparegut amb força la necessitat de dissenyar alternatives a l’aposta comarcal pel vehicle privat, la urgència de trobar alternatives de transport públic al Quart Cinturó, l’aparició de noves experiències en gestió més eficient de residus, la necessitat d’una aposta clara per les Polítiques Públiques d’Ocupació, l’impacte de les retallades i el canvi en les polítiques educatives, la necessitat de fer atenció als indicadors de desigualtats reals o l’impacte negatiu que tenen les privatitzacions sobre la salut de la població, així com el desmantellament de lo públic per derivar serveis cap a la privada i l’abandó de la prevenció de la salut.

Qui conforma l’ENTESA del Consell Comarcal del Vallès Occidental

El grup comarcal de l’ENTESA és el resultat de la suma d’una pluralitat de candidatures municipals, que té en el seu ADN la participació de la ciutadania en el disseny de polítiques i la presa de decisions institucionals. Candidatures diverses que confluïm per afrontar l’acció política en els municipis d’una manera diferent. Candidatures com Unitat pel Canvi a Sabadell, Terrassa En Comú, Alternativa per Castellbisbal, Badia En Comú, Recuperem Barberà, Assemblea de Sentmenat, Movem Vacarisses, Som Rellinars, Fem Viladecavalls, ICV, EUiA, Podem, etcètera, que treballem conjuntament al Consell Comarcal perquè aquesta institució sigui útil als vallesans i vallesanes i deixi de ser el “cementiri d’elefants” d’alguns partits.

About the Author: assembleaoberta

1 comentari

  1. Pingback: marseille shirt

Deixa un comentari