Unitat per una Sanitat Pública universal, de qualitat i gratuïta

Suport al Parc Taulí dels membres d’Unitat pel Canvi, amb la presència de Joan Berlanga (candidat a l’alcaldia de l’Ajuntament de Sabadell), Dolors Camats (coordinadora d’Iniciativa per Catalunya Verds i diputada al Parlament de Catalunya) i Joan Josep Nuet (coordinador d’EUiA a Catalunya i diputat d’Esquerra Unida i Alternativa al Congrés dels Diputats).

Un grup de simpatitzants d’Unitat pel Canvi a Sabadell s’ha reunit a l’Hospital Parc Taulí amb Dolors Camats (ICV) i Joan Josep Nuet (EUiA) amb l’objectiu de fer una crida en defensa de la sanitat pública i universal. El candidat a l’alcaldia de Sabadell, Joan Berlanga, ha mostrat la seva solidaritat amb la lluita dels i les treballadores del consorci en busca de la defensa de la sanitat universal, pública i gratuïta. Així, ha defensat una nova hegemonia de l’esquerra capaç de fer front a les deficiències que actualment viu el sistema sanitari i, més concretament, l’Hospital Parc Taulí. D’aquesta manera, demana la participació de la ciutadania en aquestes eleccions tant decisives pel canvi efectiu a Sabadell i, també, a Catalunya. Així ho ha afirmat, fent referència al fet què “la ciutadania normal hem de ser capaços de fer una nova hegemonia d’esquerres de forma que el 24 de maig a Sabadell ho podem fer i el 27 de setembre a Catalunya també”.

La unitat com a principi bàsic és el que ha volgut destacar Joan Josep Nuet (EUiA) davant de l’Hospital, declarant que “cal obrir les finestres, cal que gent nova i fresca prengui d’alguna forma la batuta d’aquest nou Sabadell que comença”. El Coordinador d’EUiA ha assenyalat que l’inici d’aquesta nova etapa es basa en la participació dels i les ciutadanes de Sabadell amb l’objectiu d’emprendre accions polítiques efectives i defensar, així, la seva ciutat. D’aquesta forma, ha recalcat la importància “d’una candidatura d’unitat, de confluència, que ha sumat diverses sinèrgies i també amb molta gent independent de la ciutat que ha decidit fer el pas d’implicar-se”. El símbol de l’Hospital Taulí representa clarament una lluita contra la reforma laboral portada a terme pel Partit Popular (PP) i Convergència i Unió (CiU) i, per tant, Nuet ha fet una crida de solidaritat amb la manifestació convocada per dimarts 5 a la tarda pels i les treballadores del consorci i ha animat a tota la ciutadania a participar-hi. E

Nuet i Camats han acompanyat a membres d'Unitat pel Canvi al Taulí

Nuet i Camats han acompanyat a membres d’Unitat pel Canvi al Taulí

En la mateixa línea, Dolors Camats (ICV) ha fet referència a la importància d’aquesta suma de forces d’esquerra amb l’irrefutable objectiu de recuperar una política de veritat, de la ciutadania, on totes i tots siguin capaços i capaces d’influir i decidir. Així, Camats defensa “una candidatura ciutadana que no només ha implicat sigles de partits sinó també persones, ciutadans i ciutadanes independents implicats ja en la ciutat, que ja la estan transformant al dia a dia, que estan en moviments, en associacions, en el teixit de la ciutat i que ara la volen construir recolzant aquesta candidatura d’unitat per Sabadell, per tornar al més bàsic de la política a Sabadell que és l’orgull i la dignitat de fer política”. La portaveu d’ICV al Parlament de Catalunya reconeix que la ciutadania de Sabadell és una ciutadania activa, implicada i responsable en els afers públics del municipi. Per tant, defensa que Unitat pel Canvi a Sabadell és l’instrument imprescindible per canalitzar les demandes dels i les ciutadanes en les institucions públiques, en el ple de l’ajuntament i en l’alcaldia de Sabadell.

L’Hospital Parc Taulí, en tant que símbol de la lluita en defensa de la sanitat pública, universal i gratuïta, ha sigut l’escenari d’aquesta important trobada entre les forces polítiques i socials d’esquerres de Sabadell. Així, l’acte ha conclòs amb una fotografia dels militants, dels simpatitzants, dels candidats/es i els i les representants polítiques mostrant la unitat que ha suposat la confluencia en una candidatura de tots els barris de la ciutat que lluita pel retorn d’una democràcia efectiva a l’abast d’una ciutadania responsable i digna, orgullosa de la seva ciutat.

About the Author: assembleaoberta

1 comentari

  1. Respon Alex moya

    Gracies per ajudar compsnys als trabajadors con jo del H.u.parc tauli tenim que lluitar per una sanitst pubilca no privada tots paguem impostos pet la publica

Deixa un comentari