UpC presenta una moció amb Guanyem, per demanar que siguin reposades les banderes retirades

Té com a objectiu principal afavorir la convivència i la cohesió social a la ciutat que queden representades també a través dels seus símbols institucionals.

Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell considerem que la gestió dels elements simbòlics no pot quedar només en mans de l’alcalde o del govern, sinó que formen part de la responsabilitat del conjunt del consistori. En aquest sentit, hem presentat una moció a la Junta de Portaveus -que és on queda representada la voluntat expressada a les urnes a les eleccions municipals- perquè siguin reposades les banderes espanyola i europea retirades de l’edifici consistorial.

Tots dos grups ja vam expressar el nostre rebuig a aquesta acció unilateral presa per l’alcalde i ara, en la primera Junta de Portaveus convocada després d’aquest fet, formalitzem aquesta voluntat a través d’aquesta moció.

Darrera de cadascun d’aquests símbols hi ha part de la societat que es sent representada, per un o per tots, i per tant prescindir d’ells és no tenir en compte part de la ciutadania que representem a Sabadell alhora que pot trencar l’exemple de convivència que sempre ha significat la nostra ciutat a la que conviuen persones amb identitats i maneres de pensar diferents, on el respecte democràtic és un element fonamental per la convivència i la cohesió social.

Els dos grups esperem que en el futur decisions com aquestes no es prenguin a partir d’una única sensibilitat sinó que es tingui en compte la pluralitat representada dins d’aquest Ajuntament i es faci als òrgans corresponents.

En aquest sentit s’ha pronunciat el regidor portaveu d’UpC, Joan Berlanga, que ha assegurat que “la convivència i la cohesió social són elements fonamentals d’una ciutat que cal cuidar dia a dia. Entenem que la retirada de les banderes és un acte excloent que no l’afavoreix. Així doncs, millor deixar-nos de simbolismes que ens divideixen i centrar-nos en les nostres responsabilitats a la ciutat”.

Per la seva part, la regidora portaveu de Guanyem Sabadell, Marisol Martínez, considera que “va costar molt aconseguir unes administracions democràtiques que representin a tothom i vetllin pel bé comú. Aquestes estan representades per uns símbols i ha de ser l’expressió majoritària del poble qui prengui la decisió de canviar-los. No podem oblidar mai que convivim sensibilitats molt diverses que han de ser respectades”.

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari