Volem explicacions sobre la possible destrucció de documentació de l’Ajuntament

Fa unes hores podíem saber que l’Ajuntament de Sabadell està triturant documentació. Unitat pel Canvi a Sabadell demana explicacions.

Berlanga i Caballero davant les instal·lacions de Can Marcet

Berlanga i Caballero davant les instal·lacions de Can Marcet

A principis d’aquesta setmana, treballadores i treballadors de l’Ajuntament de Sabadell van fer arribar a Unitat pel Canvi la seva preocupació per la destrucció de documentació municipal. En un principi aquestes fonts van denunciar que això estava succeint a les instal·lacions policials de Can Marcet, però posteriorment tot sembla indicar que aquesta pràctica s’està duent a terme en diferents dependències municipals.

Joan Berlanga, alcaldable d’Unitat pel Canvi a Sabadell, acompanyat de la número cinc Naila Caballero, ha demanat una reunió urgent amb l’alcalde en funcions, Joan Carles Sánchez, per esclarir els fets.

Comissió de traspàs

Berlanga ha demanat reunir-se amb l’alcalde en funcions Joan Carles Sánchez, per conèixer l’origen, la tipologia i la destinació de la documentació triturada, així com el perquè de la necessitat de dur a terme aquesta tasca abans de la constitució del nou govern. En aquest sentit, Berlanga ha demanat “aturar immediatament la destrucció de documentació”, fins que aquesta pugui ser estudiada pel govern entrant.

En el marc del context polític que vivim a Sabadell arrel l’esclat del cas Mercuri, ens sembla com a mínim poc afortunat destruir tanta documentació a una setmana de la constitució del nou Ajuntament” ha explicat Berlanga, que ha defensat que sigui el nou govern qui decideixi quina documentació és prescindible i quan destruir-la. Berlanga també ha recordat que Unitat pel Canvi durà a terme una auditoria a l’Ajuntamentper saber què ha passat aquests darrers anys, fer-ho públic i dur qualsevol indici d’irregularitat a la justícia”.

Des d’Unitat pel Canvi a Sabadell proposem també la creació d’una comissió de traspàs, com la que es durà a terme a Barcelona, “per transparència i responsabilitat”. “El PSC té l’oportunitat de començar a fer les coses bé posant per davant Sabadell als seus interessos de partit, garantint un bon traspàs d’informació i afavorint un relleu tranquil al govern”, ha conclòs Berlanga.

Bosses s'escombraries amb papers triturats

Bosses s’escombraries amb papers triturats

About the Author: assembleaoberta

Deixa un comentari